Marş Porcea!

 Voi începe prin a spune că nu sunt nici dinamovist, nici stelist. În plus, atât primul oier al naţiei cât şi Badea, ginerele celebrului Ion „Teleagă/Balconetti” Dincă, îmi provoacă toată sila de pe lume.  Aşadar nu intenţionez să încerc să demonstrez în mod mai mult sau mai puţin subtil care din cele două echipe e mai brează. Acum, în 1984, 1986, sau pe vremea când Armata Roşie defila pe străzile Bucureştiului.

 Nici vorbă. Vreau doar să-mi exprim nedumerirea în legătură cu faptul că maşina lui Borcea n-a făcut combustie spontană prin vreo parcare, şi că Rednic n-a alunecat niţel pe scări, cât să-şi scrântească amândouă picioarele şi mâna cu care a numărat banii luaţi de la Berbecali. Suporterul român, de orice culoare ar fi el, pare foarte dispus să se ia la bătaie cu galeria adversă şi cu jandarmii, dar  devine mieluşel când ar trebui să le prezinte conducătorilor echipei nota de plată.

 

Să fim bine înţeleşi: nu discut aici despre meciul cu Lazio şi nici măcar despre nonşalanţa cu care Rednic „o dădea pe jucători” după ce ultimul fluier al arbitrului îi trimitea pe dinamovişti în UEFA. Orice antrenor şi orice echipă au dreptul să piardă un meci jucat pe bune, iar dacă esti suporter adevărat o arăţi la greu, nu la bine.  Problema e că Rednic şi cu Borcea au făcut ceva ce nici un dinamovist n-ar trebui să ierte sau să uite vreodată: s-au bucurat la lovelele lui Căcărează Vodă şi i-au netezit rivalei de moarte drumul spre grupele Champions League.

 Tolontan zice că discuţia n-are rost, că Dinamo trebuia să-şi respecte blazonul şi să joace pe bune celebrul meci cu CFR. Teoretic corect, practic greşit. Putea foarte bine să joace, pe bune, cu rezervele rezervelor, şi nimeni n-ar fi putut critica decizia asta. Iar dacă alde CFR nu putea bate echipa a paişpea a lui Dinamo, norocul oierului.

 În loc de asta, Porcea şi Rednic, dinamoviştii lu’ peşte, n-au nimerit cum să ia banii lui Berbecali, deşi orice om cu un IQ sărit de genunchiul broaştei ştia că Dinamo va avea un adversar mai greu decât Steaua în preliminariile CL, din cauza coeficienţilor.  Şi, la fel, nu trebuia să fii vreun geniu ca să anticipezi acel miau-miau pe care oierul i l-a trântit la telefon nu lui Porcică, ci fiecărui dinamovist din ţara asta.

 Azi vin unii şi îi plâng de milă marelui antrenor, cu toată că, acum nici doi ani, acelaşi Rednic îl mai trimitea odată pe Căcărează Vodă în grupele Champions League. Ciudat, şi atunci, la blatul penal din meciul FC Vaslui – Steaua, tot jucătorii au fost de vină.

 Principalul vinovat nu-i însă Rednic. Sigur, nici lui nu-i plâng copiii de foame, dar cu siguranţă nu învârte atâţia bani cât conducătorul de club cu bacalaureatul luat la vârsta a doua, la o scoală ajutătoare pentru miliţieni semi-analfabeţi. L-am numit pe Porcică, milionarul de carton care, pentru nuş ce teren vândut mai ieftin de Becali, i-a netezit lui Căcărează Întâiul drumul spre o nouă participare în grupele CL. Şi acum nu ştie pe unde să mai scoată cămaşa aia roz, cu care ne zgâria retina la tembelizor, pe vremea când îşi umfla guşa vorbind despre sferturile unei competiţii pe care Dinamo n-a văzut-o încă la faţă.

 Nu ştiu ce fel de oameni sunt ultraşii lui Dinamo. Dar dacă eu aş trăi pentru fotbal, iar echipa mea ar fi batjocorită în felul ăsta de un papiţoi ajuns, nu se ştie prea clar cum, conducător, cred că n-aş mai avea somn până nu l-aş vedea pe individ plecat la vreun Avântu Prăbuşirea, unde să facă jocuri pentru Steaua II pe nervii altora.

Reclame

2 Responses to Marş Porcea!

  1. trilulilucrocodilu spune:

    Excelent! Felicitari! 🙂

  2. Jean spune:

    Adrian,de ce te miri ,uiti in ce tara minunata traiesti,pe ce plaiuri mioritice unde e normal sa straluceasca un oier plin de bani facuti numai el stie cum,,nu un ziarist,chiar daca acesta pune punctul pe …i

    O TEMPORA ,O MORES!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: