Francezul tembel şi ruşinea din Scoţia

Se pare că noi românii avem în continuare un soi de incredere tâmpă în străini, şi în soluţiile-minune pe care aceştia le-ar putea scoate din pălărie. Alminteri nu-mi explic cum este posibil ca un franţuz falit să fie lăsat să ducă la dezastru o echipă care, cu puţin creier, n-ar fi avut probleme în a obţine locul trei în grupă la Campionatul Mondial de Rugby. 

 Cine a văzut meciul contra Italiei şi a avut proasta inspiraţie să-l urmărească pe cel de ieri cu Scoţia nu poate decât să se intrebe ce-a fost în mintea oficialilor de la federaţie, care l-au angajat pe acest tembel? Bietul Dimofte n-are nici o vină că a prins la acest turneu final cea mai proastă formă din viaţa lui, şi că, implicit, nu poate scoate o tuşă mai lungă de zece metri şi nici reuşi vreo transformare.  I se poate întâmpla oricui. Dar de-asta există antrenor în sporturile de echipă, ca să nu laşi forma slabă a unui jucător să te îngroape. Ori franţuzul nostru l-a lăsat pe Dimofte la şut mai bine de jumătate din meciul cu Italia, cât să rateze patru transformări din patru, şi a insistat cu el tot meciul cu Scoţia.  Câte contraatacuri ale scoţienilor au ieşit din chiflele lui Dimofte, care n-a nimerit tuşa nici din lovitură de pedeapsă, n-am mai stat să număr, ca să nu mă îmbolnăvesc de nervi.

 Să mai punem la socoteală şi faptul că, deşi ne-am tras antrenor francez, echipa noastră e în mod evident incapabilă să lege o pasă pe treisferturi? Să ne enervăm pentru  lipsa de concentrare care ne-a facut să lum eseu în primele secunde ale ambelor meciuri jucate până acum la RWC? Să turbăm văzând cum nu suntem în stare să câştigăm clar nici o tuşă pe repunerea noastră? Mai bine ne întrebăm care-i rostul acestui franţuz de pripas, cumva să reprezinte un soi de paratrăznet pentru oficialii din FRR? Sau să ne bage în „selectul” club al echipelor care au luat bătaie la zero la un Campionat Mondial?

 Demisia, domnilor, demisia, că nu suntem la fotbal! 

One Response to Francezul tembel şi ruşinea din Scoţia

  1. ovidiu stroe spune:

    da, greu de suportat. cred ca am luat cel mai rapid eseu din istoria sportului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: