Lui „Satana” i-a intrat iar 6-6

Cunoscut drept „Satana” printre pasionaţii de barbut, din motive lesne de imaginat, selecţionerul Piţurcă ne-a oferit în seara asta un exemplu elocvent despre importanţa norocului în sport. Meciul România – Olanda s-a terminat 1-0 pentru ai noştri, dar dacă se termina egal sau chiar 1-0 pentru olandezi rezultatul ar fi fost la fel de echitabil. Pur şi simplu, de data asta „Satana” a dat 6-6, iar România a marcat un gol din singura ocazie clară avută.

 Culmea e că nici măcar nu-i prima oară când norocul lui Piţurcă se dovedeşte mai important decât ştiinţa lui Lucescu: în precedentul său mandat de selecţioner la Naţională, steaua barbutului românesc a mai reuşit o victorie de soiul ăsta, un 1-0 în Portugalia, tot cu gol la singura ocazie avută.  În minutul 90.

 Firesc, nu e cazul să ne supărăm că mai avem şi noroc. Problema e că selecţionerul a văzut alt meci, şi declară nonşalant: ” am avut şi şansă, dar şansa ţine cu cei puternici şi valoroşi, iar de data asta noi am fost aceia. ” A nu realiza că am fost fix la acelaşi nivel cu adversarul, poate chiar o idee sub el, şi că doar norocul chior a făcut diferenţa, reprezintă cea mai mare capcană pentru naţionala României. Pentru că norocul nu ţine la nesfârşit nici măcar cu „Satana”. Norocos era şi Puiu Iordănescu, şi cu tot norocul lui ne-a scos Suedia la penalty-uri în 94. Pentru simplul motiv că selecţionerul n-a avut atâta minte cât să-l scoată la finalul timpului regulamentar de joc pe Prunea, care n-a apărat un penalty în viaţa lui, şi să-l bage pe Stelea, care apără penalty-uri şi acum, când abia se mai apleacă după minge.

 Sigur, norocul lui Piţurcă a cam rezolvat ecuaţia: ajunge o victorie cu amatorii din Luxemburg şi un chix bulgăresc la Tirana ca să fim matematic calificaţi. Problema e că, dacă jucăm la europene cum am făcut-o aseară, vom merge la turneul final ca să avem de unde ne întoarce. Şi asta în condiţiile în care Mutu este probabil cel mai în formă jucător din Europa la ora actuală. Numai că, după cum s-a văzut la Constanţa, degeaba ai ditamai briliantul dacă n-ai bijutierul care să-l monteze.

Reclame

One Response to Lui „Satana” i-a intrat iar 6-6

  1. g. hagi spune:

    piturca i-a citat pe latini: audaces fortuna iuvat. de fapt, indrazneala baietilor nostri i-a cam derutat pe olandezi, in repriza a doua, asa cum au declarat ei insisi. oricum, in ultimii ani, doar cu piti am mers bine, sa recunoastem…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: