Wilkinson şi Materazzi

   La fotbal, Italia şmecheraşului Materazzi a reuşit, prin antijoc, golănie şi bulan să bată Franţa magicianului Zidane. O Franţă care oferise spectacol şi încântare pe parcursul întregului turneu final, o Franţă care, şi rămasă în zece după eliminarea vrăjitorului său, a continuat să atace, nevroind să lase loteria penalty-urilor să decidă campioana mondială.

 Până la un punct, povestea s-a repetat la RWC 2007: Anglia, o echipă care de vreo 15 ani păcăleşte rugby-ul s-a cocoţat până în finală, făcându-şi cu încăpăţânare jocul infect, acelaşi cu care furase trofeul acum patru ani. E, dar rugby-ul se deosebeşte de fotbal inclusiv prin faptul că ulciorul şmecherilor nu merge de mai multe ori la apă.

 

Sud-africanii au înţeles perfect că într-o finală contra Angliei nu trebuie să joci pentru public, pentru frumuseţea jocului, pentru a face propagandă acestui sport. O asemenea echipă pur şi simplu nu merită decât să i se servească propria doctorie. Şi asta s-a întâmplat! Echipa care în semifinale zdrobise Argentina pe terisferturi le-a arătat englezilor că nu-i nici o filozofie să joci numai din grămadă-n tuşă, că, dacă e pe pragmatism, poate fi mai bună şi la acest capitol. Şi a fost. Păcat doar că Wilkinson e umbra acelui Golden-boy care-i câştiga Angliei trofeul acum patru ani. Victoria Africii de Sud ar fi fost şi mai savuroasă dacă era la limită, dacă lui Wilkinson îi ieşeau vreo două dropuri. N-a fost să fie, probabil că peste patru ani nici meliţa lui Materazzi n-o să mai meargă aşa de repede.

Sincer, dacă vreo echipă de fotbal reuşeşte să le facă macaronarilor ce le-au făcut sud-aficanii englezilor la rugby în seara asta, şi-a câştigat un susţinător pe viaţă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: