Ion Iliescu – blogger sau politician trendy?

 De două zile vuieşte netul  românesc: Ion Iliescu, „bunicuţa”, şi-a făcut blog! Recunosc cinstit că în primă fază isprava unui om de 77 de ani, fost şef de stat, încă extrem de activ pe tărâmul politicii, m-a lăsat ca la dentist. Ba chiar m-a facut să-mi fie ruşine: eu, ziarist de 35 de ani, care bântui www-ul de pe vremea când majoritatea bloggerilor români de azi întrebau pe câte dischete se poate trage internetul ăsta, mi-am făcut blog în acelaşi an cu Iliescu. 6-0 pentru „bunicuţa”, aplauze. Numai că,

 

la o analiză mai atentă, reiese că e posibil să mă fi grăbit un pic. Până acum, Ion Iliescu n-a răspuns la vreunul din comentariile postate pe blogul lui ( Năstase o face, chiar dacă numai când îi convine), aşadar pe moment lipseşte exact componenta interactivă a jurnalului online.

 La blogroll se regăseşte, pe lângă Năstase sau Pascu, şi Victor Ciutacu, aşa că,  pentru cine ştie povestea cu Jeg şi blogul lui Adrian Năstase, nici nu mai era nevoie de alte precizări. Sigur, nu se aştepta nimeni să stea Ion Iliescu seara la laptop, cu ochelarii pe vârful nasului, şi să se joace de-a insert link, technorati favorites sau alte chestii de-astea. Numai că una e să ai un negrişor care să te scutească de „partea tehnică”, un soi de zoso fără ifose, şi alta-i ca singura ta contribuţie la un blog să se rezume la scrierea unor texte.  

 Deocamdată e prematur să tragem concluzii de orice fel. Dată fiind vârsta şi poziţia sa, eu unul sunt dispus să-l consider pe Ion Iliescu blogger cu acte în regulă şi dacă intră (el, nu negrişorii 😉 )  măcar odată pe săptămână să se ia de piept cu ăia care-i scriu de dulce. Dacă se va rezuma să trimită foaia cu textul la „biroul de blogger” al vreunui amărât, nu putem vorbi decât despre un politician care ştie ce „se poartă” pe netul românesc. Ceea ce n-ar fi nici o noutate, oricum Iliescu e probabil singurul şef de stat din ultimii 50 de ani care n-a pierdut contactul cu realităţile ţării în care trăieşte.

Reclame

3 Responses to Ion Iliescu – blogger sau politician trendy?

 1. topica.ro spune:

  Ion Iliescu – blogger sau politician trendy? « Adrian Niculae, jurnalist-terminator

  Ion Iliescu are blog. Este insa si blogger?

 2. enisal spune:

  Si tot pe wordpress.com 🙂 Vine concurenta!

 3. optimvs spune:

  Iti dai seama ca nu ma pot bate cu Iliescu. Asta daca se tine de postat. Cred ca daca ar baga una pe zi si ar mai raspunde la 2-3 comentarii ar ajunge pe locul 1 la bloguri romanesti in maxim 3 saptamani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: