193.000 de maghiari din România vor autonomie teritorială pe criterii etnice

Rezultatele europarlamentarelor de ieri relevă faptul că nu toate relicvele politice ale anilor ’90 o iau uşor-uşor spre uşa din dos: candidând ca independent, Laszlo Tokes a luat un spectaculos 3,76% (deja vorbim despre numărătoarea parţială)  şi a reuşit să intre în Parlamentul European. Cum la europarlamentare au votat cam cinci milioane de alegători, reiese că 193.000 de cetăţeni ai României au considerat că Laszlo Tokes le poate reprezenta cel mai bine interesele.

În România anului 2007,  un personaj care declara pe 14 februarie că va milita ” pentru autotonomia pe trei nivele a comunitatii maghiare din Romania si pentru autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc”  reuşeşte un scor fabulos, depăşind de pildă PC-ul lui Voiculescu (2,86%). Care PC are la dispoziţie ţşpe televiziuni şi nşpe ziare! Nici nu vreau sa mai spun ce înseamnă acest rezultat, vă las pe voi să trageţi concluziile…

 UDMR-ul a luat doar 5,86% din voturi (spun „doar” pentru că maghiarii au votat ieri în proporţie mult mai mare decât românii, de unde şi totalul de aproape 10% scos de UDMR+Tokes) şi are toate şansele să nu mai intre în Parlament în viitoarea legislatură dacă episcopul reformat de Piatra Craiului reuşeşte să mai radicalizeze circa o zecime din totalul alegătorilor de etnie maghiară din România. Sau, mult mai probabil, va fi silit să-şi radicalizeze de asemenea discursul politic. Eventual chiar să cadă la pace cu Tokes, preluând din mers revendicările acestuia.

Anunțuri

4 Responses to 193.000 de maghiari din România vor autonomie teritorială pe criterii etnice

 1. topica.ro spune:

  193.000 de maghiari din România vor autonomie teritorială pe criterii etnice « Adrian Niculae, jurnalist-terminator

  Din cei aproximativ cinci milioane de aleg[tori care s-au prezentat ieri la europarlamentare, 193.000 l-au votat pe candidatul independent Laszlo Tokes, al carui program politic este centrat pe „obtinerea autonomiei teritoriale a „Tinutului Secuiesc”.

 2. cutare spune:

  Sa vezi scandaluri acum in parlamentul european

 3. nicu spune:

  ce autonomie fratilor….eu stau in sf-gheorghe…..
  DRAGI ROMANI GANDITIVA CA AICI INCA MAI SUNTEM O MANA DE OAMENI..nu pot concepe ca 193000 de unguri fac legea in ROMANIA…….ce autonomie…poate pe hartie ca in rest o au deja..aici strazile,scolile,spitalele,muzeu etc sunt in limba maghiara……..la magazin vb in ungureste chiar daca te inteleg bine ce spui (fac pe prostii) am ajuns sa fim noi o minoritate…daca vrei de lucru si patronu e ungur sau are la personal unguri…nu vei lucra pt ca nu sunt locuri….nu vrem sa fim abandonati de staul roman si dasi nu ne place nu vrem sa plecam….vrem sa traim in ROMANIA si sfantu gheorghe e in ROMANIA………ii multumesc presedintelui romaniei pt declaratia sa privind autonomia…NICIODATA…. si pt cei care nu intelg…veniti sa locuiti aici….si pt cei care vor autonomie…CIOCU MIC SI JOC DE GLEZNE..!!!!!

 4. Buta Dumitru spune:

  Ungurii sunt ca porcii mistreţi. Fac râmătura într-un loc, apoi se duc pe alte locuri şi iar revin să strice ogorul iniţial.Ei de veacuri urmăresc distrugerea statului Român. Cea mai şovină naţie de pe glob.Au auzit şi ei de civilizaţia Europei şi se agaţă de orice slăbiciune a liderilor politici Români şi a celor din Europa. Trebuie imediat să i se retragă susţinerea lui Tokeş din parlamentul European. Este duşmanul Românilor şi iredentistul maghiar de tip legionar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: