Discipolii lui Roşca din televiziune şi blogosferă

 Circ penibil aseară la Realitatea: filmată din spate, cu un webcam atât de prost că oricum n-ar fi recunoscut-o nici propria mamă, a apărut MARTORA. Gratulată de Tatulici cu câteva „mulţumesc martore” spuse din toată inima, răsplătită cu menţionarea adresei blogului în prime-time, tot tacâmul.

 Stupoare în tribune: „martora” în cauză este, cum spuneam de aseară, web-editor la Cotidianul. Adică pune ştirile pe net. Şi aşa se explică ridicolul circ făcut aseară de Tatulici şi Turcescu:

 

dacă menţionau locul de muncă al Ramonei, orice telespectator de bună credinţă s-ar fi întrebat imediat cum este posibil ca o angajată a ziarului să arunce pe un blog o asemenea exclusivitate duminică, iar Cotidianul să nu iasă cu ea în forţă în ediţia de luni? Adică să rişte să piardă un super-story care era 100% al lor, exclusivitate absolută, şi asta în condiţiile în care Orban deja se dăduse singur în gât, negând accidentul într-o discuţie cu unul din redactorii ziarului?  

 Culmea este că asupra relatărilor la mâna a doua ale Ramonei planează mari semne de întrebare: un alt blogger a fost de faţă în momentul producerii accidentului şi prezintă o versiune cu totul diferită de cea din Cotidianul. Atenţie, e vorba despre un blog vechi şi destul de cunoscut, nu despre unul făcut ieri de „oamenii lui Orban”. În condiţiile în care se dovedeşte că relatarea din „pagina cronicarului” este cea corectă, ce mai rămâne din toată construcţia realizată de Cotidianul, Gramo, Turcescu şi Tatulici? Doar o manieră  de a face presă în stil Roşca Stănescu, pe care eu unul o resping, dar care, iată, are un succes năpraznic.

P.S.  Avem în cătare un ministru al transporturilor care a negat prosteşte o banală tamponare uşoară şi care a livrat cu mâna lui muniţia folosită la propria execuţie. Dincolo de toate lucrurile pe care le-am scris mai sus, e clar că nici un ziarist cinstit nu-l poate „ierta” pe Orban, care a minţit presa cu bună ştiinţă.

P.P.S. Mai ţineţi minte când Roşca Stănescu era să ajungă la puşcărie pentru că s-a demonstrat că  „dovada” centrală a achetei Iliescu-KGB fusese bătută la una din maşinile de scris din redaţia ziarului Ziua? Să-mi spună şi mie cineva care-i diferenţa dintre ce-a făcut Roşca şi ce-au făcut aseară Turcescu şi Tatulici cu „martora”, că eu sunt mai căpos de felul meu şi pricep greu aceste aşa-zise fineţuri. Măcar Roşca Stănescu nu se dă mare conştiinţă a gazetăriei româneşti, tot se cheamă că e mai cinstit decât T&T,  din punctul ăsta de vedere…

Reclame

4 Responses to Discipolii lui Roşca din televiziune şi blogosferă

 1. copilul spune:

  Mai bine faci ca ei ca nu le merge rau.
  „Accidentul lui Orban, rating mare la Realitatea” scrie la ei pe site
  Probabil si Cotidianul a avut vanzari record
  Chiar si blogul amaratului ala este in Today’s Hot Blogs pe ro.wordpress.com

 2. optimvs spune:

  Sa fie la ei acolo. Prefer sa ma pot respecta ca om.

 3. copilul spune:

  Paote am orbul gainilor dar unde este victima in film?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: