Cu pliciul la deszăpezire

 Am scris ieri un editorial despre gunoierii de lux din Bucureşti, aceste firi suave care s-au simţit lezate de biata amendă de 4000 de lei pe care le-a putut-o da Poliţia pentru bataia de joc cu deszăpezirea de joi.  Mi se pare însă foarte bizară totala indiferenţă a opiniei publice faţă de tunurile cu salubrizarea/deszăpezirea pe care le trag de ani buni Prigoană şi compania. Oamenii merg pe ideea că Domnul a dat, Domnul a luat şi aşteaptă să se topească zăpada, cu toate că avem clar de-a face cu o fraudă de proporţii colosale. Pai dacă la 30-40 de centimetri de zăpadă oraşul a fost pus pe butuci două zile, ce facem dacă dă într-o noapte un metru şi jumătate? Crăpăm de foame în case, mâncăm câinii vagabonzi? Bucureştenii nu par să realizeze ce-ar însemna oprirea aprovizionării cu alimente vreme de 2-3 zile: ne-am călca în picioare la coada pentru pâinile aduse de armată cu tancurile.

 Şi nu vă imaginaţi că zăpezile de peste un metru sunt imposibile în Bucureşti: prin anii 50 s-a înregistrat chiar un record de doi metri de zăpadă în Capitală. Doar că pe vremea aia armata era obligatorie iar România era în comunism de tip stalinist: au fost scoşi soldaţii la lopată, în urma tancurilor, iar „oamenii muncii”, mobilizaţi cu mic cu mare, au curăţat ce rămânea.  E, gândiţi-vă la o ninsoare similară în 2008, cu Bucureştiul rămas pe mâinile celor câteva mii de balaoacheşi angajaţi de gunoierii de lux. Simţiţi brusc un gol în stomac?

 P.S. Culmea,  Ion Iliescu oferă pe blogul său o soluţie inspirată din perioada interbelică . Nu de la Moscova ci din Bucureştiul condus la acea vreme de liberali, ţărănişti şamd. Nu cred că ne-ar merge mai rău cu UCB-ul atât de pomenit de Marin Preda decât cu gunoierii mondeni gen Prigoană. Iar primăria sigur n-ar mai putea da vina pe „privaţi”.

Reclame

2 Responses to Cu pliciul la deszăpezire

  1. Brasoveanul spune:

    nu, ca tocmai am mancat. dar ar fi naspa.

  2. copilul spune:

    Nici un cuvant despre Basescu. Nu sunt gunoierii lui? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: