Necrofilia în biserică – rating 15 în România

 Nu mi-e prea clar cu ce se ocupă CNA-ul în ultima vreme, dar cert e ca prin rating-urile date de comisia de specialitate a Centrului Naţional al Cinematografiei nu-şi prea bagă nasul. TVR Cultural a difuzat vineri filmul Carmen, cu Paz Vega în rolul principal, iar ratingul de vârstă acordat de CNC era 15 ani, fapt care, sincer, m-a lăsat cu gura căscată. Trec peste faptul că protagonista era filmată goală din toate poziţiile, şi că filmul abunda în scene de sex de toate felurile: dacă au ajuns şi elevii din clasa a şaptea să se filmeze în timp ce fac sex oral în şcoală, e clar că nu câteva scene de normal şi oral o să-i tulbure prea tare.

 Problema e că filmul nu se oprea doar banalităţi de-astea: finalul apoteotic ni-i arată pe Jose omorând-o pe Carmen în biserică şi apoi trecând la un preludiu fierbinte cu … cadavrul: supt degetele de la picioare, cunilingus, tot tacâmul. După care imaginea se mută în celulă, unde ascultăm ultima mărturisire a condamnatului: „trupul ei era încă viu pentru mine”.  Aici recunosc că mi-a sărit ţandăra apropo de CNC şi ratinguri: poate că nu se împiedică puştimea de un 18 scris în colţul ecranului, dar măcar oferă-i părintelui şansa de a aprecia de la începutul filmului dacă e cazul să-şi trimită copilul la culcare. TVR Cultural a avut decenţa de a programa filmul la o oră adecvată peliculelor pentru adulţi, dar măsura asta trebuia să fie obligatorie, nu facultativă.

 Sigur, se poate argumenta că filmul a primit ratinguri similare în mai multe ţări europene, Spania reuşind un record insolit cu al său 13! Cum însă alţii au avut mai multă minte (Australia – mature audience, Japonia R-18 etc) , cred că până la urmă, standardul comunităţii ar trebui să fie cel luat în calcul. Iar la noi necrofilia nu-i prea populară, sau poate domnii de la CNC văd altă Românie când se uită pe geam.

Reclame

2 Responses to Necrofilia în biserică – rating 15 în România

  1. realitatea spune:

    Neaparat sa caut filmul asta:)

  2. vlad spune:

    absolut. cand il reprogrameaza? Pare de neratat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: