PSD alege vineri între Geoană şi Năstase

 Mâine vom şti dacă PSD va fi condus în continuare de Mircea Geoană, sau dacă Adrian Năstase, susţinut de Ion Iliescu, are şanse să redevină liderul partidului. Miza alegerilor pentru conducerea Consiliului Naţional al PSD (organism până nu demult lipsit de orice importanţă) a devenit enormă după ce Geoană a făcut marea greşeală de a încerca să blocheze candidatura lui Năstase. Practic, opunându-se revenirii lui Năstase într-un post de conducere mai de linia a treia din PSD, Geoană i-a dat fostului premier ocazia nesperată de a-i constesta direct autoritatea în partid. 

 Dacă ar fi spus cu aparentă mărinimie „lasă-l şi pe el acolo”, Geoană ar fi încasat nişte critici din partea presei, dar ar fi evitat o confruntare directă cu Năstase şi implicit cu aripa Iliescu.  Opunându-se din răsputeri dar cu stângăcie candidaturii lui Năstase, Geoană a ajuns aproape fără să-şi dea seama să joace totul pe o carte: dacă mâine nu reuşeşte ceea ce şi-a propus, va da tuturor organizaţiilor din teritoriu un semn cât se poate de clar că nu controlează partidul. Iar de aici până la o nouă „noapte a cuţitelor lungi”, precum cea de la hotel Comfort, nu va mai fi decât un pas.

 Evident, lupta se dă pe toate planurile posibile: Adrian Năstase lansează pe blogul personal acuzaţii destul de clare de manipulare indirectă a votului, prin schimbarea listelor de delgaţi. Pe de altă parte, în PSD se vorbeşte că Ion Iliescu va încerca să-l convingă pe Dan Mircea  Popescu să renunţe la candidatură, pentru a-i lăsa culoar liber lui Năstase.

 Orice rezultat este posibil, şi probabil că în noaptea asta vor mai avea încă loc multe negocieri. Sunt curios dacă Năstase mai are cum să-l atragă de partea sa pe Hrebenciuc.

2 Responses to PSD alege vineri între Geoană şi Năstase

  1. D spune:

    Cred ca in penultimul paragraf ai vrut sa spui Dan Mircea Popescu.

  2. optimvs spune:

    Ai dreptate, multumesc ca mi-ai atras atentia, am editat acum. M-a luat mana pe dinainte :).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: