Marinarul şi-a pierdut busola

Când un şef de stat face conferinta de presă pe aeroport, după o vizită la Bruxelles, poate vorbi despre orice altceva decât relaţia lui cu presa din ţară.  Într-o ieşire necontrolată, care a frizat demenţa, Băsescu a adunat ziariştii de pe politic la salonul de protocol de pe Otopeni ca să se răfuiască, aparent la grămadă, ba cu analiştii lui Vântu, ba cu Ciutacu, ba chiar şi cu Florin Călinescu, vizând însă, de fapt, o ţintă foarte precisă: ancheta din Jurnalul Naţional, care îl acuză că a jefuit Banca Agricolă. CTP zice că ieri Băsescu a desfiinţat practic funcţia de preşedinte al României. Funcţia nu ştiu dacă a desfiinţat-o, dar sigur şi-a distrus propria imagine în ochii oricărui român care mai are un dram de judecată.

 Faptul că Victor Ciutacu a fost consilierul lui Muşetescu într-o perioadă când s-au făcut niscai privatizări dubioase nu invalidează, după cum nici nu confirmă, conţinutul anchetei din Jurnalul.  Acolo sunt prezentate dovezi foarte clare cu privire la ingineriile financiare comise de familia Băsescu la sfârşitul anilor ’90. Ştiind că nu are cum să demonteze acuzaţiile, Băsescu a ales să încerce să distrugă credibilitatea presei în ansamblu, măcar în ochii electoratului „dur” al PD-L. Mesajul e clar: „ăştia sunt toţi nişte vânduţi pe euroi, doar eu vă zic adevărul”.

 Poate că vreo 10-15% dintre alegătorii români sunt dispuşi să pună botul la o asemenea gogoriţă. Numai un om nebun poate însă crede că o ţară întreagă e dispusă, la doar 18 ani de la căderea lui Ceauşescu, să accepte ideea că un singur om deţine adevărul absolut.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: