Onoarea Cotidianului, spalată de Doru Buşcu

 Când Ioan T. Morar i-a atacat violent în Cotidianul pe criticii lui Băsescu de la Antena 3, tratându-i drept oameni capabili să-l răstignească pe Hristos a doua oară, am taxat cum se cuvenea această ieşire în decor. Ca urmare, n-aş avea cum să-mi păstrez acum respectul de sine dacă nu mi-aş scoate acum pălăria în faţa lui Doru Buşcu, al cărui editorial, sugestiv intitulat „Ofiţerul-tonomat şi preşedintele beat de sine”  , bate câteva piroane zdravene în sicriul electoral al lui Băsescu.

 Evident că se vor găsi unii care să spună că echipa de la Cotidianul  a simţit dincotro bate Vântu. Şi că, la indicaţiile patronului, a început să schimbe macazul după ce ultimele sondaje, încă nepublicate, au arătat prăbuşirea matrozului.  Eu unul prefer să cred că ultimele ieşiri ale lui Băsescu au fost suficiente pentru ca orice om de bună-credinţă să înţeleagă că actualul preşedinte este şi a fost mereu un exponent al mentalităţilor securistice, un dinozaur din specia „ochiul şi timpanul” care a supravieţuit miraculos până în zilele noastre. 

  Apetitul lui Băsescu pentru „armaghedoanele ofiţereşti”, de care vorbeşte Doru Buşcu, a fost tot timpul vizibil. Unii au preferat să se uite în altă parte, fie pe bani mulţi, fie pentru că au considerat ( în mod naiv, zic eu) că există rele mai mari pentru România. A fost nevoie de trei ani în care Băsescu a patronat tandemul servicii-DNA pentru ca oamenii din a doua categorie să-şi dea seama ce reprezintă, de fapt, actualul preşedinte. Mai bine mai târziu, decât niciodată!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: