Pasajul Basarab, total inutil fără pasajul Răzoare

Instanţa tocmai a declarat ilegale exproprierile facute pentru pasajul Basarab la fabrica de bere Griviţa, iar primăria se pregăteşte de război cu ONG-urile prin tribunale. Culmea e că, spre deosebire de alte proiecte mari, lucrările chiar mergeau brici la Basarab. Evident, graba se explica prin faptul că Băsescu spera să taie panglica înainte de alegeri, dar asta e deja altă discuţie: pentru bucureşteanul obişnuit, conta mai puţin miza politică şi mai mult realizarea rapidă a unei căi de legătură între Drumul Taberei şi 1 Mai.

 Problema e că, din cauza şmenurilor tipice administraţiei Băsescu, pasajul Basarab va fi mulţi ani de-acum încolo o formă fără fond: fără o altă lucrare de mare anvergură, respectiv pasajul de la Răzoare, inelul 2 al Bucureştiului nu poate fi funcţional în această zonă.

Practic, maşinile care ies cu sutele de mii din Drumul Taberei în fiecare dimineaţă nu vor avea cum să intre direct în pasaj, trebuind să ocolească şi să treacă prin câteva intersecţii supra-aglomerate. Şi, cum pasajul Răzoare e abia în faza de proiect, e lesne de înţeles cam cât va mai dura până ce pasajul Basarab se va dovedi realmente util pentru bucureşteni.

6 Responses to Pasajul Basarab, total inutil fără pasajul Răzoare

 1. cutare spune:

  Nu cred ca se poate lucra simultan la ambele pasaje 🙂

 2. optimvs spune:

  Ba bine ca nu. Tocmai asta a fost ideea „marii asfaltari” a lui Videanu, sa suportam cateva luni ceva mai mult, nu cativa ani cate putin.

 3. cutare spune:

  Cred ca pasajele blocheaza traficul mult mai mult timp decat asfaltarea. Dar ma intreb daca nu cumva au realizat necesitarea pasajului de la Razoare mult mai tarziu, dupa inceperea lucrarilor la Basarab?

 4. optimvs spune:

  Nu. Amandoua au fost recomandate de japonezi printr-un studiu facut inca din 97. Iar pasajul Basarab poate fi gata in toamna, la 6 luni de la inceperea lucrarilor.

 5. cole spune:

  Da, Base e de vina :))) Penibil. Ia-te de mana cu dl. Stan si dl. Gadea si aruncati-va-n raul Paranoia. Sau probabil esti platit de acelasi „concern” ?

 6. optimvs spune:

  Rezuma-te la discutii despre hackeri. Astea despre infrastructura si smenuri din primarie te depasesc, in mod evident ;).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: