Manevra Oprescu: cine a dat chix?

Scenariul 1(sugerat de un cunoscut cu multe antene prin primării) : Băsescu ştia că dacă Oprescu merge din partea PSD e un candidat redutabil, aşa că l-a presat pe Vanghelie să facă orice pentru a-i bloca doctorului candidatura. Mânerul folosit de marinar la Vanghelie: afacerea de puşcărie cu economatele. (citat aproximativ: „dacă nu face cum zic eu, se îngroapă în puşcărie cu economatele pe piept) 

 Cu largul sprijin al lui Geoană (care ştia că Oprescu primar= bunicuţa pe cai de rasă) candidatura lui Oprescu este blocată în PSD. Când omul a vrut să meargă independent, s-a încercat eliminarea lui  numărând atent semnăturile. Chiar şi cu contestaţia admisă, candidatului Oprescu îi va veni greu să suplinească, într-un timp foarte scurt, lipsa unei organizaţii municipale de partid care s-ar fi ocupat de campanie.

 În varianta asta chixul ar fi al aripii Iliescu-Năstase din PSD, iar victoria a lui Băsescu şi Geoană.

 Scenariul 2: Aripa Iliescu-Năstase ştie că PSD-ul nu are candidat care să-l bată pe Băsescu în 2009 (Iliescu nu mai are dreptul să candideze, Năstase pare să mai aibă nevoie de vreo 2-3 ani ca să-şi revină după şocurile cu termopanele şi mătuşa Tamara, iar Geoană ar ieşi pe 2 şi dacă ar candida singur). E nevoie să fie scos urgent în faţă un om care să-i ia lui Băsescu jucăria cu „sistemul ticăloşit”. Se ştie că Băsescu ştie că Oprescu îl bate oricând pe Blaga în Bucureşti. Aşa că se forţează nota cu Oprescu, pentru ca marinarul să-l blocheze cu orice preţ pe doctor şi să-l victimizeze în faţa populaţiei. Mai mult, Oprescu iese din PSD, e acum independent, nu mai trage după el mătuşile Tamara, tunurile lui Mitrea, afacerile lui Hrebenciuc şamd. Candidatul ideal al unei coaliţii PNL-PSD în 2009, nu?

În varianta asta marinarul a muşcat-o urât de tot.
 

Reclame

3 Responses to Manevra Oprescu: cine a dat chix?

 1. bogdant spune:

  bune scenariile…parca al doilea e mai convingator, cel putin prin perversiunea lui

 2. bogdant spune:

  ceea ce nu este credibil la al doilea: aripa Iliescu / Nastase sa dea vrabia din mana , adica primaria, pe cioara, e adevarat, mai grasa, de pe gard, adica presedentia ?
  hmm, asta in conditiile in care primaria ar fi o lansare mult mai buna pt imaginea din tara a lui Oprescu…sau de asta le este frica, de capacitatile manageriale ale lui Oprescu intr-o primarie (la Municipal am vazut ca le are cu aditionalele …)

 3. optimvs spune:

  Iti scapa un detaliu: din toate sondajele e clar ca PD-L va lua un scor foarte bun in consiliul local. Chiar daca Oprescu castiga primaria, ar fi trebuit sa repete scenariul jucat de Basescu in perioada 2000-2004, si nu prea mai tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: