Lecţia lui Hiddink pentru Satana barbutului

Felul în care Rusia a eliminat Olanda, jucând curajos, pe atac, a demonstrat, dacă mai era nevoie, cât de falimentară a fost tactica lui Piţurcă la Euro 2008. Deşi luase 4-1 de la Spania în grupe, Hiddink n-a pornit de la premize de mare curaj gen „stăm la cutie să nu ne umple sacul”. Dimpotrivă: pentru că se pricepe să antreneze, nu să dea 6-6 la babaroase, a înţeles că ai mult mai multe şanse să baţi Olanda dacă o pui sub presiune, decât dacă o laşi să vină în valuri peste tine.
Rusia a cules ieri seară roadele unei gândiri pragmatice a şefilor federaţiei: când şi-au dat seama că n-au în ţară nici un antrenor capabil de mari performanţe. au angajat un profesionist de clasă. La noi, nici măcar nu s-a încercat numirea celui mai bun antrenor român: s-a căutat cel mai potrivit tehnician pentru promovarea intereselor clanului Becali.
În condiţiile astea, faptul că Rusia, echipă pe care am cocoşat-o la scor de forfait, este în semifinale, iar noi am fost eliminaţi din grupe, este cât se poate de firesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: