Mailaţii fotbalului, expulzaţi de Spania

Italia, echipa specializată în anti-fotbal, a fost trimisă în sfârşit acasă de o Spanie constructivă, care a încercat vreme de 120 de minute să străpungă betoanele turnate de oamenii lui Donadoni în faţa careului propriu. Abjecţia de a intra pe teren cu gândul la loviturile de departajare a fost pedepsită în cel mai frumos mod cu putinţă: italienii şi-au atins scopul, dar s-au înecat ca ţiganul la mal în faţa unui Iker Casillas mult mai cerebral decât Buffon. Mulţumită spaniolilor, vom avea două semifinale frumoase, cu echipe care vor să joace fotbal, şi nu riscăm să ne trezim că în finală se cocoaţă nişte Mailaţi ai sportului cu balonul rotund.
Mărturisesc sincer că după acest Euro am rămas totuşi cu o nedumerire: ce-o fi în capul suporterilor naţionalei Italiei? Românii s-au revoltat când echipa lui Piţurcă a încercat să omoare fotbalul. E drept că au făcut-o abia după ce strategia s-a dovedit falimentară, dar italienii nu fac nici măcar atât. Gazzetta dello Sport zice „che peccato” , cu alte cuvinte, macaronarilor li se pare perfect normal ca într-o competiţie sportivă să otrăveşti fântânile şi să aştepţi pasul greşit al adversarului, în loc să încerci tu să faci ceva.

 Şi ar mai fi cum ar mai fi, dacă strategia betoanelor nu ar duce invariabil la revărsarea unui val de ţigănie: mereu, în orice meci al Italiei, vezi cu nemiluita ba penalty-uri neacordate, ba simulări greţoase, ba trageri de timp abjecte. Nu ştiu alţii cum gândesc, dar eu nu pricep în ruptul capului ce satisfacţie poţi avea să vezi un malac cât uşa, ca Luca Toni, simulând de 20 de ori pe meci şi prăbuşindu-se ca secerat cu mitraliera la fiecare atingere. La fel cum nu pricep ce fel de om s-ar putea bucura să câştige la penalty-uri un meci în care adversarilor le-a fost refuzat un 11 metri pe care-l vedea şi un orb!

 Una peste alta, de data asta s-a terminat cu bine. Ceea ce nu înseamnă că, la următorul turneu final, n-o să vedem iar Italia târâindu-se spre fazele superioare ale competiţiei prin exact aceleaşi metode.  După ce ai ciordit la penalty-uri un titlu mondial, apărându-te disperat în faţa unei echipe rămase în 10 oameni, e greu să te mai dezveţi…

One Response to Mailaţii fotbalului, expulzaţi de Spania

  1. roben spune:

    foarte adevarat, din pacate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: