Pe litoralul turcesc se poate iar pe al nostru nu?

 

 Sunt în vacanţă în Turcia şi, la fiecare pas, mă izbesc de noi dovezi ale faptului ca diferenţa enormă dintre turismul turcesc şi cel românesc ţine în primul rând de oameni, nu de geografie, climă şi alţi factori obiectivi.  

 În hotelul în care stau există următoarele facilităţi pentru copii: aquapark cu 7 topogane de toate formele, mărimile şi culorile, luna park cu roata mare, trenuleţ, maşini de-alea care se ciocnesc (îmi scapă denumirea acum) şi încă vreo şase jocuri, piscină specială pentru copii, mini-club de unde le dau inclusiv maşinuţe cu pedale să se dea pe alei, stand de tatuaje temporare, tonete cu vată de zahăr, popcorn  etc etc. Toate astea sunt incluse în preţ, nu dai un eurocent nici măcar dacă se dă copilul în prostiile alea de 100 de milioane de ori. Inutil să spun că vreo 80% dintre familiile care umplu acum hotelul au cel puţin un copil, nu?

 Dacă punem la socoteală şi facilităţile similare pentru adulţi (de la sala de fitness echipată la nivelul anului 2008, cu aparate profesionale, şi până la un SPA bine pus la punct), obţinem o imagine care ar putea exista şi în orice hotel de pe litoralul românesc, cu condiţia ca patronii să fie dispuşi să şi bage bani, nu doar să scoată.

 Un alt exemplu: barul-ponton din fotografia de mai sus. Aparţine, desigur, tot hotelului, iar seara poţi admira apusul, savura un cocktail sau o narghilea etc. La noi, nu există nici măcar un singur hotel care să aibă aşa ceva, pentru că domnii hotelieri s-au zgârcit când statul a scos plajele la licitaţie…

Reclame

2 Responses to Pe litoralul turcesc se poate iar pe al nostru nu?

  1. Adrian Paulea spune:

    Ca la noi… la nimeni! Trebuie să ne obişnuim cu asta, că nu întrevăd vreo schimbare.

  2. Asta asa e, dar totusi poate se schimba ceva, macar in viitorul indepartat, daca nu in viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: