„Călătorie spre centrul pământului” -3D

Cum primul şi ultimul film 3D văzut până azi de mine fusese ceva rusesc, acum peste 20 de ani, la Luceafărul (veniseră ruşii cu lădiţa cu ochelari cu lentile de sticlă, şi stăteau cu ochii pe ei ca pe butelie), evident că am fost curios să văd ce progrese a mai făcut tehnologia în acest domeniu. Aşa că am mers azi la Plaza să văd noul „Journey to the Center of the Earth” 3D, evident, fără a mă aştepta la prea mare lucru de la filmul în sine. 

 Prima constatare a fost că epoca şi decorul s-au schimbat, dar anumite lucruri rămân bătute-n cuie în România: puştanul de la Mall care le luase locul ruşilor la păzit lădiţa era la fel de disperat, de unde reiese că mulţi cocalari simţiseră nevoia să ia acasă pe post de suvenir ochelarii care nu le folosesc la absolut nimic. Poate şi-or fi închipuit că ajunge să-i pui pe nas ca să vezi 3D (de fapt stereoscopic, tehnic vorbind, dar asta e deja altă discuţie).

 A doua constatare: tehnologia nu a mai făcut nici măcar un mic pas în faţă în acest domeniu: evident că urmăririle cu dinozauri se pretează ceva mai bine la 3D decât isprăvile viteazului Ivan (sau cum l-o fi chemat pe eroul medieval al filmului istoric sovietic de acum peste două decenii), iar ochelarii de azi erau mai bengoşi decât ăia comunişti de sticlă, dar

practic vorbind, n-am văzut nici cel mai mic progres.

 A nu se întelege de aici că experienţa în sine nu merită: dimpotrivă, la momentul actual, nu poti avea parte de o vizionare mai imersivă a unui film, într-un spaţiu public. Şi nici filmul nu e aşa de prost, în orice caz nu suficient cât să deranjeze.

 Sincer, cred ca de data asta turcii de la  Mall nu prea s-au orientat: sala era plină, şi ar fi putut cere lejer vreo 50 de lei pe bilet, că tot se umplea.

Reclame

7 Responses to „Călătorie spre centrul pământului” -3D

 1. R.M. spune:

  😉 Interesant, mă bucur să văd că și alții l-au văzut! Îmi pare rău totuși că ai fost deranjat de anumite aspecte mai puțin plăcute ale mersului la cinema, în mall în special… 😛

 2. ochelari 3d spune:

  http://www.ochelari3d.ro
  ochelari stereoscopici pentru imagini anaglife

 3. Aurelian spune:

  Stiu ca acest comentariu vine foarte tarziu fata de momentul cand a fost sris acest post.. Totusi, incerc sa gasesc numele acelui film rusesc 3d. A rulat in mai multe orase din tara si cineva care a fost la acel film m-a rugat sa gasesc mai multe informatii..

  Ai vreo idee, oricat de mica, despre cum s-a numit acel film? sau orice alte informatii imi poti da este perfect.. Din cate am inteles, unul dintre momentele „tari” ale filmului se petreceau atunci cand niste pasari/lilieci iti dateau impresia ca „intra in tine”..

 4. optimvs spune:

  Realmente nu reusesc sa-mi aduca aminte titlul, a trecut foarte mult de atunci. Filmul era mai mult ceva gen heroic fantasy, din vremea luptelor purtate de rusi cu mongolii. Erau multe momente in care tehnologia 3d era bine exploatata, se tragea cu o sageata spre public etc etc.

 5. Aurelian spune:

  Merci oricum de raspuns.. se pare ca au fost mai multe filme 3D sovietice care au rulat. Pana acum am gasit titlul unuia dintre ele „Calaretul cu calul de aur”.. (e posibil sa fie cel de care spui si tu)
  Insa nu pe acesta cred ca il caut eu.. (:

  • VRX spune:

   Filmul se numea „Luptatorul cu coada”; era vorba despre un mongol (calaret, desigur) cu parul lung, prins in coada; aceasta coada era folosita pe post de bici…

   • optimvs spune:

    Asta nu e „Biciul fermecat”? Personajul principal nu era mongol ci chinez iar actiunea se petrecea in timpul revoltei boxerilor. Iar filmul nu era 3D.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: