Super CFR!

Echipa căreia Gigi Becali a fost la un pas să-i fure titlul de campioană, prin metodele ştiute, ne-a redat azi demnitatea de a fi români în lumea fotbalului! Nu atât uluitoarea victorie de pe „Olimpico” din Roma, cât mai ales felul în care a fost obţinută, jucând cu capul sus, în stil de mare echipă, nu italieneşte, la ciupeală, aşează definitiv CFR-ul din Cluj în galeria marilor echipe româneşti.
Cu o seriozitate din care avem cu toţii ce învăţa, ungurul Arpad Paszkany şi-a respectat fiecare promisiune şi, în numai şase ani, a dus CFR-ul din divizia C la o victorie pe Olimpico, în faţa vicecampioanei Italiei, în grupele Champions League! Iar această lecţie merită înţeleasă cu atât mai mult cu cât numeroase echipe de mare tradiţie din fotbalul nostru, ale căror nume mai înseamnă ceva în Europa, zac prin eşaloanele inferioare.
Spre deosebire de multe alte ocazii, în care câte o mică furăciune a arbitrului era suficientă ca să ne scufunde corăbiile, în seara aceasta diferenţa de valoare dintre anonima CFR şi celebra AS Roma a fost atât de mare, încât nici hoţia făţişă n-a mai putut întoarce echipa clujeană din drumul spre victorie. Pe scurt, la aşa rezultat şi la asemenea joc nu mai poţi spune decât felicitări CFR, comentariile devin de prisos.
Aşa-numita echipă de străini „second-hand” a demonstrat că vorbele de clacă despre „rebuturile străinătăţii” vin doar din frustrarea celor siliţi acum să concureze pe baze sănătoase, nu în culisele murdare ale fotbalului românesc, ci pe teren. Cu alte cuvinte, CFR-ul româno-portughezo-argentinian le-a închis gura detractorilor în cel mai frumos mod cu putinţă. Încă odată, un mare BRAVO!

P.S. Nu pot decât să mă minunez când mă gândesc care este valoarea fotbalului argentinian, dacă jucători precum Culio nici măcar n-au putut să se gândească, până la această vârstă, la echipa naţională.

Reclame

2 Responses to Super CFR!

  1. roben spune:

    un meci de zile mari. am incercat aseara sa-mi aduc aminte de un meci si rezultat similare obtinute de vreo echipa romaneasca in ultimii 30 de ani si…nimic…

  2. optimvs spune:

    Nu cred ca vreo echipa romaneasca a batut vreodata in deplasare o echipa italieneasca de talia lui AS Roma. In mod cert nu s-a intamplat nimic de genul asta in ultimii 30 de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: