Seară magică la Cluj

 Comentatorii meciului CFR-Chelsea au nimerit-o la fix: dacă în ziua tragerii la sorţi a grupelor Champions League cineva paria că necunoscuta CFR va avea 4 puncte după primele două meciuri, susţinute cu A.S. Roma în deplasare şi cu Chelsea acasă, cu siguranţă se umplea de bani. Nu numai că n-a făcut nimeni un asemenea pariu, dar cine ar fi dat, fără să pună bani, un asemenea pronostic, ar fi fost imediat etichetat drept nebun şi luat peste picior.

 În ciuda tuturor experţilor şi chiar a „bunului simţ” fotbalistic, CFR-ul a demonstrat în această seară că victoria de pe Olimpico nu a fost nici o întâmplare, şi nici rezultatul unei conjuncturi favorabile generate de forma slabă a Romei. Care Romă, în caz că nu ştiaţi, i-a zdobit astă seară pe francezii de la Bordeaux, administrându-le un 3-1 în deplasare!

 Nu numai că trupa necunoscutului dar inteligentului Trombetta a scos o remiză albă cu Chelsea, dar a făcut-o într-un stil de mare echipă: în prima repriză a fost clar peste adversar, iar în a doua, după ce a cedat niţel teren în faţa supervedetelor lui Chelsea, a găsit resursele pentru a ataca din nou exact când adversarul căuta lovitura decisivă.  Au fost suficiente două ocazii clare ale CFR-ului pentru ca englezilor (vorba vine) să li se taie picioarele şi elanul, iar meciul să se încheie fără asediul nimicitor care se prefigura la un moment dat.

 Una peste alta, entuziasmul publicului, comentatorilor şi telespectatorilor a fost pe deplin justificat: mă uit la fotbal de vreo 31 de ani şi niciodată n-am văzut o echipă românească jucând de la egal la egal cu una din primele trei echipe ale momentului în Europa. Steaua a câştigat finala cu Barcelona la penalty-uri, după un meci în care n-a avut nici măcar o jumătate de ocazie, şi a fost spulberată de A.C. Milan, Dinamo i-a prins pe Hamburg în cădere liberă şi a pierdut apoi fără drept de apel în faţa lui Liverpool, iar cel mai tare adversar al Craiovei Maxima s-a numit totuşi Benfica, o echipă bună, dar nu de primă linie.

 E drept, CFR-ul mai are mult de luptat până să viseze la fazele superioare ale Champions League, dar depăşirea  grupelor ar fi în mod clar cea mai mare performanţă a fotbalului românesc de după 1990, în vreme ce o semifinală (ce chestie, îndrăznim din nou să rostim acest cuvânt) s-ar situa, în contextul de azi, cel puţin pe acelaşi plan cu trofeul din  1986.

Anunțuri

One Response to Seară magică la Cluj

  1. roben spune:

    da. frumos meci. merita si Romania asa ceva. Noroc cu ungurul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: