Ţeapa cu jocurile „Xplosiv”, dată de Monosit la Diverta, PC Garage etc

  În România, şi dacă vrei să iei jocuri PC originale, tot nu ai şanse: prin magazine, inclusiv unele cu pretenţii, se vând fara probleme softuri piratate, la preţ de originale, şi o gramadă de fraieri  clienţi care nu ştiu cu ce se manancă marfa  iau ţeapă după ţeapă.

 Exemplu concret absolut uluitor, în două capitole:

 Capitolul I: un coleg care are un puşti abia dat la şcoală vrea să-i facă junelui educaţie prin PC gaming şi, ştiind că mă descurc binişor prin www-ul românesc, mă roagă să-l ajut să cumpere un Age of Mythology: vorba aia, mai vede copilul un minotaur, o Gorgona Meduza, un leu din Nemeea şamd. Evident, fiind un cadou pentru un puşti aşa de mic, pachetul „Gold Edition” de două CD-uri cu manuale şamd de la Microsoft ar fi ideal. Începe căutarea şi, surpriză, pachetul „Gold Edition” apare la PC Garage ca fiind pe stoc, în schimbul a numai 39.99 ron. Cum poza nu prea seamana, iar pretul este al naibii de bun, sub cel din strainatate, sun si verific: fata de la PC Garage confirmă că produsul e pe stoc şi că pe eticheta de la furnizor scrie clar „Age of Mythology – Gold Edition”.

 Boon, batem drumul pana la faţa locului (PC Garage e pe o străduţă pierdută prin spatele Căii Dudeşti), pentru a constata ca nici vorbă de un produs Microsoft original: în locul ditamai cutiei cu sticker de autenticitate etc ni se oferă o copertă de DVD dubioasă, pe care scrie Xplosiv. La o privire mai atentă, reiese că este un expansion pack Titans, care contine si jocul initial. Nici vorba de Gold Edition.

 Enervat la culme de faptul că fusesem prostit în faţă la telefon, mă încrunt la fata de la ghişeu, care se scuză, pierită, arătând eticheta lipită de furnizor, despre care îmi povestise la telefon: pe ea scrie mare „Gold Edition”.  Neavând ce face, şi ştiind deja cu ce se mănâncă jocurile Xplosiv, îl anunţ pe coleg că e ţeapă şi plecăm.

 Capitolul II: Cu aproximativ un an în urmă, doi prieteni de-ai mei, care încingeau de mult jocul Age of Mythology şi vroiau să-l poată juca şi online, pe serverul oficial, se hotărăsc să intre în sfârşit în legalitate şi să cumpere softul original. La fel, căutând prin magazinele online, dau pe oferta cu jocul furnizat de  „Xplosiv”: preţ bun, marfa pe stoc, băieţii marcă banul, rad versiunile piratate, instalează softul „original” şi dă-i bătaie. Dă-i pe dracu, că unul se loghează pe server, iar celuilalt îi dă mesaj că CD-key-ul e deja folosit. Disperat, oamenii sună la guru, în speţă subsemnatul: întreb dacă au luat cumva jocul desigilat, mi se spune că nici vorbă. Mă rog, amicul care nu reuşea să se logheze merge peste furnizor (o oarecare firma Monosit Conimpex SRL) şi, după mult scandal, i se schimbă cutia cu alta. O verifica daca e sigilata, se duce acasa, dezinstaleaza, reinstaleaza CD-Key-ul din noua cutie, isi suna amicul sa se logheze şi, când dă să intre pe server, pac: „the CD-key is already in use”. Cu spume la gura, ma suna din nou: il sfatuiesc sa mai incerce peste cateva ore, măcar să-şi dea seama daca au sute de oameni acelasi key. Imi urmează sfatul şi, după câteva ore, reuşeşte să se logheze. În culmea fericirii, îşi suna amicul să intre pe server, dar, ghinion: acum primeşte el mesajul de eroare! Stupefiaţi, cei doi compară cd-key urile şi constată că sunt identice!

 Evident, s-au dus peste ăia de la Monosit Conimpex, într-un apartament de pe lângă Unirii, burduşit cu jocuri, iar patronul, un puşti şmecheraş, le-a râs în nas, zicând că a verificat la furnizorul lui din Marea Britanie şi că softul e original. Şi mai evident, două copii originale nu puteau veni cu acelaşi cd-key. Mai mult, au mai cerut o copie, au desfăcut-o şi pe aia, şi, la fel de evident, cd-key-ul era acelaşi. Oamenii mă sună din nou şi îi trimit la OPC şi BSA (fiind vorba de produs Microsoft mergea la fix) . Unul dintre ei şi-a băgat instantaneu picioarele, zicând că pentru câteva zeci de lei nu-şi bate capul, iar celălalt a încercat să meargă pe calea legală: a intrat pe site la OPC, a completat formularul, a atasat fotografii dupa toate documentele. Evident, cand a primit raspuns ca online nu se pune, şi că ar trebui să meargă la sediu cu toate actele, s-a lăsat păgubaş. Neexistând reclamaţie înregistrată la OPC n-am avut nici eu cum să abordez subiectul în ziar.

 Inutil să vă spun că, de-a lungul timpului, am văzut ţeapa cu Xplosiv în tot felul de magazine, inclusiv la Diverta! Am aflat şi că AoM nu e nici pe departe singurul joc de la ei în cazul căruia un key bun e „împărţit” la sute de copii.  De data asta însă, având în vedere că au început să pună şi etichete false pe produse, şi că m-au făcut să pierd timpul degeaba, îi voi da direct pe mâna Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Informatice din IGP.

Reclame

8 Responses to Ţeapa cu jocurile „Xplosiv”, dată de Monosit la Diverta, PC Garage etc

 1. uscatu spune:

  aceleasi „carcase” se vand si la Cora si Carrefour … niste bulangii !!!! tzeapa asta merge de ani buni, tipii aia de la Monosit vand zeci de jocuri … problema este ca la noi, cu exceptia CSului si mai putin a WoWului, lumea nu iese pe servere internationale ca sa vada ce si cum … eu mi-am luat si AoMul si Cossacks d ela astia, evident ca nici unul nu merge pe net cu serialul din dotare … probabil ca firma asta are o intelegere cu cei din domeniu, altfel nu stiu cum ar rezista asa

 2. Animaliciul76 spune:

  Haai ca incepi sa scrii din ce in ce mai bine 😛

 3. Dragos spune:

  Jocurile XPLOSIV sunt perfect legale si sunt produse de EMPIRE INTERACTIVE din UK. MONOSIT doar le importa.

 4. calin spune:

  domnu Dragos de mai sus e Dragos Florea director de vanzari la monosit, de aceea isi apara marfa… 😀

 5. Wrath of the Lich King spune:

  Eu am patit cu wow-ul: Wrath of the Litch King. Ma duc peste ei azi.

 6. radu spune:

  Vedeti ca Dragos e ratatu de la monosit normal ca isi apara marfa, si firma de kkt

 7. Jiji spune:

  Xplosiv, Sold-Out, PC Gamer, Exclusive, Best Seller etc. toate sunt editii de buget. Probabil firma Empire a pus mana pe o licenta si a multiplicat-o in draci. Daca vreti jocuri bune si mai vechi, cautati pe forumuri romanesti de jocuri sau chiar pe eBay ori amazon. De multe ori chiar daca dai un ban in plus, sunt editii originale (1st print). Feriti-va intotdeauna de editiile de buget, mai ales cand vine vorba de jucatul online cu serial unic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: