Soros spune că dezastrul abia urmează

 O ştire interesantă, dar care nu a primit atenţia cuvenită în presa românească: miliardarul George Soros a declarat, într-un interviu pentru Der Spiegel, că apogeul crizei financiare va fi atins în următoarele două luni. Noroc cu excelentul blog al lui Budescu, unde am avut ocazia să găsesc respectiva informaţie, pe care şi România Liberă, unul dintre puţinele ziare care a preluat-o, o îngropase undeva într-un subsol de pagină.

 Sincer, când unul ca Soros, care a „jefuit” legal Banca Angliei, cu stiloul şi calculatorul, declară că nu a mai văzut niciodată un asemenea dezastru economic, şi că greul abia urmează, eu unul înclin să-l cred. În ultimă instanţă, această criză înseamnă probabil sfârşitul unui sistem în care marii speculatori de tipul lui Soros au prosperat, aşa că nu văd de ce magnatul american de origine maghiară ar avea vreun interes să-i amplifice proporţiile.

 Din nefericire însă, oricât ne-ar displace multora felul în care sistemul bancar ajunsese să producă bani din calculator, nefăcând practic nimic, realitatea trista e ca impactul prăbuşirii economiei imaginare a băncilor asupra economiei reale e devastator. Ca într-un soi de Caritas la puterea n, mecanismele de creditare ajunseseră să injecteze în economia reală sume pe cât de colosale pe atât de inexistente. Iar acum, când s-a tras linie şi a venit decontul, ioc bani pentru investiţii, adică fix pentru singurul lucru care împingea România pe drumul cel bun.

One Response to Soros spune că dezastrul abia urmează

  1. oamenisilocuri spune:

    George Soros intelege foarte bine mecanismele din spatele sistemului financiar si parerea lui nu ar trebui sa treaca neobservata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: