Dacia, sponsor principal al echipei italiene Udinese

Am trăit s-o văd şi pe-asta! Dacă acum 5-6 ani (nu mai zic de timpurile lui nea Nicu) mi-ar fi zis cineva că în 2008 Dacia Piteşti va ajunge sponsorul principal al unei echipe din serie A, aş fi râs cu lacrimi, şi l-aş fi sfătuit pe respectivul să-şi facă un control amănunţit la cap. Cum să te poţi gândi că o firmă care, până nu demult, producea maşini proiectate în anii ’60, ar putea ajunge sponsor principal la o echipă respectabilă dintr-un campionat cotat până nu demult ca fiind cel mai puternic din lume?

 Şi asta nu e tot: dacă o asemenea iniţiativă ar fi venit acum doi ani, când Loganul se vindea ca pâinea caldă nu numai în România, ci şi în multe ţări europene, tot mai era cum mai era. Dar acum, în plină criză, când Dacia ţine angajaţii acasă cu săptămânile, pentru că nu mai are cui vinde maşinile deja produse, mutarea făcută are în ea ceva suprarealist.

 Una peste alta însă, indiferent de calculele pe care şi le-a făcut grupul Renault, penru noi românii eu zic că intrarea Daciei în serie A e un lucru extraordinar: la ce imagine avem în Italia de la cazul Mailat încoace, mai mare palmă morală nu cred că le puteam da italienilor.  Şi, în general vorbind, la nivel european, nu e puţin lucru ca o firmă din ţara ta să fie sponsor la un asemenea nivel. Rămâne acum doar să vedem dacă nu se duce Udinese de-a berbeleacul în serie B, cum a păţit acum câţiva ani „Brescia romena” a lui Lucescu, Hagi şi Răducioiu.

 

P.S. Pentru ca tacâmul să fie complet, găsiţi în Prosport o imagine cu Dacia tronând pe tricoul unui fotbalist de la Udinese, în meciul de aseară cu Milan.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: