BCR intră în grevă generală

 Pare banc prost, dar nu e: sindicaliştii din cadrul Băncii Comerciale Române au anunţat intrarea în grevă generală, începând de miercuri 14 ianuarie. Încercând să evite oprirea activităţii, conducerea băncii joacă la două capete: pe de o parte, preşedintele BCR, Dominic Bruynseels, s-a întâlnit azi la prânz  cu reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Independente (FSI) pentru conciliere, iar pe de altă parte, reprezentaţii băncii au contestat greva la Tribunalul Bucureşti, şi fac presiuni pentru stabilirea unui termen de judecată cât mai scurt.

 Negocierile pentru o majorare salarială au intrat în impas. Andreas Treichl, directorul general executiv al acţionarului majoritar al BCR, grupul austriac Erste Bank, a declarat clar că pretenţiile exprimate de către sindicatul BCR sunt în „neconcordanţă cu realitatea”, dat fiind contextul economic actual. Pe de altă parte, sindicaliştii ştiu foarte bine că  profitul net al grupului BCR s-a ridicat în primele nouă luni din 2008 la 1,24 de miliarde lei (341,5 milioane euro), după impozitare şi plata intereselor minoritare. Creşterea  de 71,8% faţă de rezultatul consemnat în perioada similară din 2007 este enormă, şi justifică în mod clar cererile de majorare a salariilor.

 Cei 9.420 de salariaţi ai BCR cer doar menţinerea prevederilor contractului colectiv, cu unele modificări agreate anterior cu executivul BCR, precum şi o creştere suplimentară a salariilor cu 3%, care se adaugă la majorarea cu 50% din rata inflaţiei pe 2008. Pe scurt, cer acele lucruri care ar fi venit firesc în lipsa crizei financiare.

Anunțuri

One Response to BCR intră în grevă generală

  1. vlad spune:

    s-a rezolvat. n-au mai intrat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: