Slumdog Millionaire a ras tot la Oscaruri

Oscar 2009 a fost una din (prea) multele gale ale Academiei Americane de Film în care s-a dansat pe melodia „The winner takes it all”. Desigur, nimeni nu poate să conteste valoarea unui film ca Slumdog Millionaire, cu toate că, pe ici pe colo, apar destule similitudini cu excelentul Quiz Show din 1994. Pe mine unul recunosc însă că a început să mă calce pe nervi tendinţa de a da premii filmului câştigător şi la categorii secundare la care acesta nu iese cu nimic în evidenţă.

 De pildă, în cazul de faţă, Slumdog Millionaire a câştigat la „Adapted screenplay” (transpunerea unui roman în scenariu), deşi subiectul, cum spuneam, era departe de a fi 100% nou, iar „The curious case of Benjamin Button” avea mult mai multe „argumente” de partea sa. La fel, la secţiunea „Cinematography”, îmi vine greu să înţeleg cu poate Slumdog Millionaire să fie peste The Dark Knight sau chiar Changeling. Şi lista poate continua cu secţiunea „Mixaj sonor”, unde marele câştigător de anul ăsta (alminteri excelent şi la capitolul muzică) îl bate pe Wall-E, un film fără pretenţii, dar cu o coloană sonoră ieşită din comun, în special pe partea de mixaj şi editare.

 Una peste alta, ce m-a dezamagit cel mai tare la Oscarurile de anul ăsta a fost victoria lui „political correctness” de la categoria cel mai bun actor în rol principal. Sean Penn este un actor formidabil, dar care merita Oscar şi pentru altceva decât un rol de politician homosexual. Cum însă povestea din care e inspirat filmul se petrece în San Francisco, iar comunitatea gay de pe Coasta de Vest a SUA e bine reprezentată la Hollywood, nu e de mirare că Mickey Rourke (după mine câştigătorul moral de anul acesta) va trebui să se mulţumească doar cu nominalizarea.

Reclame

3 Responses to Slumdog Millionaire a ras tot la Oscaruri

  1. rapitoru' din serai spune:

    1)Slumdog nu are mai nimic in comun cu „the winner takes it all”. Are in schimb cu „Magnolia” + „City of Gods” + „Gomora”.

  2. optimvs spune:

    Nu era vorba de film, era vorba de Oscar 2009 😉

  3. Alexandru spune:

    extraordinar film!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: