Maşini ridicate – afacere bună pentru Onţanu

ridicari

 Azi la prânz,  mare agitaţie pe bulevardul Ştefan cel Mare, pe porţiunea de drum dintre stadionul Dinamo şi Spitalul de Urgenţă: cinci maşini de ridicări, însoţite de poliţiştii comunitari, au atacat în haită maşinile parcate neregulamentar. În principiu un lucru bun, că doar ne-am săturat toţi de şemecherii care-şi lasă  automobilele în mijlocul drumului.

 Ar fi însă două probleme:

 1. Pe tot drumul dintre intersecţiile cu Dorobanţi şi respectiv cu Calea Moşilor,  a fost aleasă fix acea bucată de pe Stefan cel Mare în care maşinile (de altfel parcate cuminte, la bordură, cum se vede şi în poză)  nu încurcau pe nimeni. În timp ce acolo se desfăşura heirupistica ridicare în masă, fix vizavi erau parcate în paralel cu alte maşini deja oprite, nu mai puţin de patru autoturisme.

2. Pentru a produce cât mai mulţi bani cu cât mai puţin efort, se fac ridicări în grup de genul celei văzute de mine azi, în loc să se ridice punctual maşinile parcate la nesimţire, în mijlocul şoselei.  Normal că-i mult mai ieftin să trimiţi 5 maşini de ridicări cu 6-7 poliţişti comunitari şi să salţi totul de pe 30-40 de metri de şosea, doar că eficienţa din punctul de vedere al fluidizării traficului (adică exact ce ne frige pe noi, contribuabilii) e fix zero.

Şi aşa ajungem la adevărata miză a ridicărilor auto din sectorul 2: bănuţii nu intră în vistieria primăriei, ci în buzunarul încăpător al patronului S.C. Supercom S.A., firmă care deţine contractul de salubrizare în sectorul păstorit de dl Onţanu.  Cu fiecare maşină săltată, patronul Ilie Ciuclea devine mai bogat cu 500 de lei.  Chestie care, personal, nu m-ar deranaja cu nimic, dacă, după cum spuneam,  ridicările ar fi barem coordonate pentru a descotorosi oraşul de maşinile nesimţiţilor care parchează în mijlocul străzii. Aşa că ne putem pune legitima întrebare: „cât îi iese lui Onţanu la treaba asta?”

P.S. Ca să anticipez eventualele întrebări, nu mi s-a mai ridicat maşina din 1996 . Nu parchez la nesimţire. Ceea ce m-a indignat în cazul de faţă a fost ridicarea condusă evident după principii comerciale. Nemaivorbind de faptul că m-am uitat atent la indicatoare, şi cel mai apropiat „oprirea interzisă” era la vreo 30 de metri de prima maşină ridicată  şi la mult peste 50 de metri de ultima. Cu alte cuvinte, puteai parca acolo crezând că esşti în regulă, şi te trezeai că-i eşti dator lui Ciuclea 500 de lei.

10 Responses to Maşini ridicate – afacere bună pentru Onţanu

  1. IOANA BARBANTAN spune:

    Am „frunzarit” si eu…chiar voiam sa-ti povestesc ceva suplimentar la chestia asta:
    si ca recolta sa fie cat mai mare treaba se face organizat si in mare viteza mai ales dimineata cu putin inaintea orei la care pleaca tot poporul la servici sau chiar si sambata, cand traficul este „foarte aglomerat”.
    poate ar trebui mentionat faptul ca primaria nu a binevoit sa faca vreun loc nou de parcare (de ex. pe Bd. Lacul Tei), ba mai mult a redus si putinele zone unde parcarea era permisa ca sa aiba cat mai multi contravenienti de ridicat. asa ca daca ai nefericirea sa depasesti ora 19.00 sansele sa gasesti un loc de parcare legal sunt cam egale cu zero. si zona arata „minunat” pentru ca amaratii care nu au mai gasit un loc liber se ingramadesc in disperare pe trotuare pentru ca mai nou este legal sa parchezi pe trotuar cu conditia sa lasi un metru liber pentru circulatia pietonilor! si distractia asta are loc aproape zilnic, asa ca nu e de mirare ca drumul spre sediul Supercom este plin de platforme incarcate cu contravenienti care se grabesc spre locul de depozitare…
    macar daca banii ar intra in bugetul primariei…

  2. optimvs spune:

    Ai dreptate, Ontanu a creat toate conditiile pentru ca afacerea lui Ciuclea sa mearga duduind. Exact asta mi s-a parut si mie anormal la faza pe care am povestit-o, ca s-au repezit sa ridice fix masinile care nu incurcau pe nimeni.
    La modul asta, pui semne cu oprirea interzisa peste tot, si nu te mai opresti din ridicat masini.

  3. cezar_21 spune:

    Vi s-a ridicat masina ? Este usturator. Sigur v-ati gandit sa incercati ceva pentru a va recupera banii. Dar cum ? Costurile sunt prea mari pentru suma cheltuita. Pai simplu, ne adunam 50-100 de persoane si atunci este simplu. Actiunea se bazeaza in principiu pe urmatoarele considerente: la recuperarea masinii ti se elibereaza un bon fiscal, adica aceasta este o forma de comert, dar nici unul sunt convins ca nu a fost de acord cu pretul ofertei: masina este sechestrata si tu platesti de fapt un soi de amenda. Mi se pare deja necomercial, deci de ce sa emita Supercomul bon fiscal ? Al doilea considerent este ca preturile practicate sunt uriase fata de oferta existenta pe piata (real: o platforma cu tot cu ridicare este 100 de lei si nu 300, iar parcarea in cel mai luxos loc din Bucuresti este 5 lei pe ora, deci de ce preturile sa nu fie in acord cu preturile pietei, doar firma care taie bonul fiscal este o societate comerciala). Asadar, se va solicita ajustarea pretului in acord cu piata, suportarea cheltuielilor de judecata si o eventuala compensatie pentru prestarea unui serviciu nesolicitat. Se va face in paralel si un demers catre OPC, iar daca printre persoanele „arse” sunt si avocati, orice sugestie este binevenita. Dealtfel, un avocat va fi necesar, deci oricine poate fi reprezentantul nostru. Pretul este de 20 lei de persoana, caci ma gandesc ca ne vom aduna in scurt timp 50 de doritori si astfel, vom reusi sa dam un onorariu relativ ok in acord cu piata. In primul rand, satisfactia mea ar fi ca am incercat sa facem ceva, caci chiar este incorect demersul, iar in al doile rand s-ar putea sa castigam. Cautati pe okazii si poate reusim sa aliniem pretul „serviciului” la realitate.

  4. Chirita Constantin spune:

    Sunt de acord cu initoiativa dumneavoastra.

  5. daimon spune:

    Eu va pot reprezenta gratis! Am si experienta si idei cum sa facem, dar hai sa ne strangem mai multi

    • cezar_21 spune:

      Buna ziua,

      Problema la noi la romani este ca nu prea ne… strangem. Si de aceea ne calaresc altii, chiar daca stiu ca incalca legea. Isi fac un calcul simplu: daca la 100 de fraieri se gaseste unul cu mot si castiga , nu-i bai, platim, doar avem bani. Suntem pana acum doar doua persoane. Ne reauzim pe acest forum in scurt timp.

  6. costin spune:

    ma bag si eu. mi-au ridicat masina parcata regulamentar pe calea giulesti in sect 6…..parchez acolo de 9 ani ….. nu numai eu ….. in fata mea cel putin 4 masini …. in spatele meu NENEMARATE. nu ezitati sa ma contactati 0721 54 54 54.

  7. Catalin spune:

    hai sa ne strangem pe un grup de yahoo ceva, unde sa mearga mai usor comunicarea
    mai am si eu cativa prieteni care cred ca s-ar baga

  8. cezar_21 spune:

    Pana acum suntem 4 persoane. Nu-i rau si nici bine. Orice idee, ca cea a lui Catalin, este buna. Cand credeti ca putem incepe demersul propus, ne putem intalni la un birou (eu va stau la dispozitie in zona Romana) si sa punem tara la cale. Bafta tuturor si va astept pe cei noi tepuiti de metoda asta nemteasca dar cu banii stransi in buzunare romanaesti. Cezar

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.