K-1 FieLDS Yokohama WORLD GP 2009, încă o super-gală prea scumpă pentru români

 În presa noastră sportivă, consemnul pentru galele de K-1 pare să fie „mucles total”, în cazul în care suma cerută se dovedeşte a fi prea mare pentru Sârbu.  Lucru oarecum de înţeles pentru Prosport/sport.ro/ Pro TV, dar cel puţin bizar pentru concurenţa de la Intact. Aşa se face însă că foarte puţini români au habar de faptul că azi a avut loc la Yokohama  o super-gală K-1, în care au luptat majoritatea vedetelor acestui circuit.

 Principala miză a show-ului intitulat FieLDS a fost stabilirea noului campion al categoriei grele, după ce titlul i-a fost retras lui Badr Hari din cauza descalificării din finala K-1 de anul trecut. Personal îl vedeam ca mare favorit la aceastăcategore de greutate pe „piticul atomic” Melvin Manhoef,  dar colegul de club al lui Badr Hari a încasat în semifinală un K.O. rapid de la japonezul Kejiro Maeda.

De altfel, japonezul cu freza de papagal a câştigat şi finala cu turcul Gokhan Saki, dar asta n-a prea mirat pe nimeni, ştiut fiind cum câştigă japonezii la puncte în K-1 dacă adversarul nu reuşeste să-i facă K.O.

 Cele mai interesante meciuri ale galei au fost însă super-fights-urile. Peter Aerts a demonstrat că şi la 39 de ani rămâne un mare luptător, reuşind să-l bată clar pe mult mai tânărul şi mai puternicul Errol Zimmerman într-un extra-round în care a făcut legea.

 Cum era de aşteptat, Semmy Schild n-a avut mari probleme cu egipteanul Hesdy Gerges, în schimb Jerome Le Banner a pierdut la mare luptă şi cu ajutorul arbitrilor partida cu brazilianul Ewerton Teixeira. Primul extre round, în care Le Banner a dominat destul de clar, a fost dat ca egalitate, iar arbitrajul din K-1 este din ce în ce mai ridicol de la gală la gală:

 Remy Bonjasky a avut un meci mai lejer decât m-aş fi aşteptat cu Alistair Oveereem, câştigând la puncte cu 3-0, dar nu cu genul ăsta de victorii o să spele el ruşinea titlului câştigat anul trecut prin tăvălire la podea.

 Una peste alta, FieLDS 2009 a fost un spectacol de zile mari, şi nu pot decât să regret că n-a putut fi urmărit live pe nici un post TV din România.

One Response to K-1 FieLDS Yokohama WORLD GP 2009, încă o super-gală prea scumpă pentru români

  1. sorin anghel spune:

    nu se mai deschid filmele postate. poti sa pui alte link-uri? mersi de cronica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: