Oligofrenii de la „Il Giornale” în fac pe Lucescu „ţigan român”

lucescu il giornale

 Când, înaintea semifinalei ultimului Campionat Mondial, un ziar nemţesc i-a făcut pe italieni „popor de paraziţi, buni numai să trăiască din zestrea trecutului”, am fost scandalizat de ceea ce părea a fi o mostră de ghiolbănie mediatică ieşită din comun. Recunosc cinstit că m-am înşelat, şi că nemţii aveau dreptate: pentru că în nici o ţară normală, de oameni care se respectă cât de puţin, n-ar fi putut să apară indescriptibila mizerie pe care o puteţi citi mai sus despre Mircea Lucescu.

 România nu e nici în război cu Italia, nici nu are diferende teritoriale cu ea, nici vreo ura istorică acumulată de secole. Dimpotrivă, in secolul XX relatiile au fost bune spre cordiale. Aşa că ar fi fost normal ca un oligofren capabil să slobozească pe gaura gurii o idioţenie precum cea din Il Giornale să nu mai aibă la ora asta loc de muncă, şi, în general vorbind, nici să nu-şi mai găsească prea curând, oricum nu în presă.

 Nu spun asta din vreo manie pentru corectitudinea politică: n-aş fi avut nimic împotriva precizării unei apartenenţe etnice dacă aceasta ar fi fost în vreun fel relevantă pentru subiectul în discuţie. Dar Mircea Lucescu tocmai a câştigat cupa UEFA, şi nu contează câtuşi de puţin dacă autorul performanţei român neaoş, armean, secui, ungur, sas, lipovean sau ţigan, contează că este un cetăţean român născut, crescut şi format profesional în România.

 Dar tocmai asta îi doare pe macaronarii de doi bani care au scris şi publicat infamul articol: faptul că un român a format o echipă care a câştigat cupa UEFA într-un an în care nici o echipă italienească n-a reuşit măcar să ajungă în semifinale!

 Aşa că, pentru toţi italienii care gândesc la fel ca autorul articolului din „Il Giornale”, am, pe lângă tradiţionalul „vaffanculo!”, şi o dedicaţie: scena din filmul „True Romance” în care un poliţist pensionar, magistral interpretat de Dennis Hopper, îl sileşte practic pe un naş mafiot să-l împuşte, explicându-i care este originea etnică a sicilienilor:

P.S. Personal nu cred că Mircea Lucescu e ţigan, oricum nu 100%. Şi chiar dacă o fi, tot respectul pentru un om care s-a ridicat exclusiv prin muncă, un profesionist adevărat, aşa cum rar întâlneşti în ţara asta în orice domeniu de activitate. Măcar să avem noi mai mulţi ţigani dintr-ăştia! (de parcă români am avea prea mulţi…)

P.P.S.  De mare eleganţă răspunsul lui Mircea Lucescu la această incredibilă golanie : pentru a nu inflama spiritele, castigatorul Cupei UEFA a declarat ca termenul „ţigan” ar fi fost folosit cu sensul de „antrenor care a pregătit mai multe echipe în mai multe ţări”. Jos pălăria nea Mircea, chiar dacă „zingaro romeno” n-are cum sa insemne ce spui tu acolo 😉 .

Anunțuri

9 Responses to Oligofrenii de la „Il Giornale” în fac pe Lucescu „ţigan român”

 1. highlander spune:

  zingari sunt majoritatea italienilor, asa cum demonstra si politistul din film (apropos de film: unul dintre cele mai bune ale genului, de la cap la coada). de-aia ii si enerveaza pe italieni imigratia tiganilor: pentru ca ii vad zi de zi acolo si zi de zi isi aduc aminte de unde au plecat. Se cheama negarea originii umile. Prea putini italieni de azi sunt urmasii lui Leonardo si Michelangelo, ghici de ce!?

 2. Mircea spune:

  Cata ipocrizie! Daca Mailat e facut tigan nu mai protesteaza nimeni, dar daca cineva il face tigan pe Lucescu ne scandalizam ca dracu, ca el e un „rroman bun”.

 3. un dac spune:

  ar trebui dat un comunicat de la ministerul poolii mele de externe si sa ii intrebe pe italieni: cate persoane cu ochi albastri si par blond aveti la voi in * de tara a voastra? va spun eu, procentual cam 5 la suta, fata de noi romanii care avem cam 40 la suta, mai ales in moldova unde voi * de italieni, acum 2000 de ani nu prea ati ajuns. ceea ce inseamna ca sunteti muuuuuuult mai tigani ca noi, in frunte cu tiganul de berlusconi

 4. optimvs spune:

  Auzi mai Mircea, tu esti in toate mintile? In cazul Mailat faptul ca e tigan si ca, din cauza asta, traia intr-un ghetou de cutii de carton, ridicat cu ingaduinta autoritatilor macaronaresti, e foarte relevant pentru speta respectiva.
  In cazul lui Lucescu, ce relevanta are daca e etnic roman, papuas sau arian de rasa pura?

 5. highlander spune:

  auzi mircea, daca eu te fac acum tigan, nu te scandalizezi nici un pic? : )esti sigur?

 6. Mircea spune:

  Pai vezi mai terminatorus ca imi dai dreptate. Cand e un tigan cocalar, atunci e.. un tigan, cand e tigan de marca, atunci e… un roman. Asta e dublul nostru discurs.

 7. Mircea spune:

  highlander, ti-a scapat ideea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: