Oligofrenii macaronari încearcă s-o dreagă, Cotidianul se face de râs

 După ce „Il Giornale” l-a făcut pe Mircea Lucescu „ţigan român al băncii” (tehnice), Ambasada României de la Roma şi-a adunat curajul şi a emis un comunicat în care le-a bătut obrazul imbecililor care au putut comite o asemenea măgărie. Deloc surprinzător, oligofrenii au replicat cu un articol în care arătau că termenul „zingaro della panca” nu înseamnă în nici un caz ţigan, ci „nomad al băncii”(tehnice), cu referire ala antrenorii care fac carieră pe la echipe din afara ţării lor de obârşie.

 Surpriza vinde din faptul că un ziar precum Cotidianul, în conducerea căruia lucrează vreo doi oameni pe care-i pot bănui de altele, dar nu de prostie, pune botul şi preia integral textul miştocăresc-şmecheros din „Il Giornale”.

 Problema e însă că textul iniţial nu spunea „Mircea Lucescu, 64enne zingaro della panca”, aşa cum lasă să se înţeleagă scuza agresiv-tembeloidă însăilată de Il Giornale, ci „Mircea Lucescu, 64enne zingaro romeno della panca”. Tentaţia de a face un joc de cuvinte idiot cu „ţigan român” a fost prea mare pentru ştiristul maccaroni de la ziaru’ lu’ peşte, dar fapta în sine aproape că păleşte pe lângă nesimţirea cu care au încercat s-o scoată la vopsea.

 Ce-a fost în capul celor de la Cotidianul încă mai încerc să mă dumiresc 😆 . Probabil o excesivă dorinţă de corectitudine politică, grefată pe necunoaşterea temeinică a limbii italiene (totţi vorbim italiana, nu-i aşa 😉 ).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: