Borcea continuă pregătirile pentru Liga Campionilor

 Dinamo a pierdut meciul din Groapă cu Braşovul,  şi, implicit, un titlu de campioană pe care mulţi considerau că-l are deja în buzunar. Şi asta în condiţiile în care Rednic e un antrenor bunicel, lotul are valoare, iar salariile şi primele au fost pe măsura obiectivului propus. Cum s-a întâmplat asta tocmai cu Dinamo, club care a câştigat de-a lungul timpului destule titluri fără a juca mai nimic?

 În primul rând, timpurile alea s-au dus de mult, iar odată cu ancheta DNA Piteşti a dispărut şi „priza ” extraordinară pe care o avusese Dinamo la arbitri în acest sezon. „Golgeterul” Borcea n-a mai marcat prin birourile de la FRF, iar Dinamo a început să aibă parte de arbitraje fără tentă. Rezultatul: şase puncte pierdute în ultimele două etape, dintre care trei împotriva contracandidatei  la titlu, Unirea Urziceni.

 În al doilea rând, modelul acţionarilor care pun presiune pe antrenor şi echipă s-a dovedit la fel de falimentar ca şi modelul patronului-antrenor-psiholog de la Steaua. Nu întâmplător titlul va lua drumul Urziceniului, al cărui finanţator n-a deschis gura în mass-media de luni bune. Nu trebuie să fii expert în pihologie ca să realizezi că un om criticat nonstop şi ameninţat de două ori pe lună cu concedierea de către cel care-l plăteşte va munci mult mai prost decât unul lăsat în pace.

În fine, last but not least, coada ţinută pe sus n-a fost niciodată un semn de bun augur în competiţiile sportive. Când iei adversarul peste picior înainte să-ţi fi încheiat socotelile cu el, ai toate şansele ca propria ironie te plesnească peste bot. Declaraţiile lui Borcea, Turcu şi Badea au întors o ţară întreagă împotriva lui Dinamo, şi e al naibii de greu să câştigi când lumea se uită la televizor numai ca să te vadă cum pierzi.

 Acestea fiind zise, e momentul să facem linişte, şi să-l lăsăm pe Borcea să continue pregătirile pentru Liga Campionilor.

P.S. Din câte am citit prin GSP, până şi casele de pariuri micşoraseră cota pentru victoria lui Dinamo, aşa convinşi erau bookerii că Braşovul se va da la o parte. De ziariştii şi „ziariştii” sportivi nu mai vorbesc. Mă întreb ce-au crezut toţi oamenii ăştia că ar trebui să fie în capul unui antrenor tânăr, aflat la începutul unei cariere promiţătoare, cum este Răzvan Lucescu, pentru a se face de râs în asemenea hal?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: