Lenuţa lu’ chioru’ versus Leana lu’ cizmaru’

 O excelentă anchetă a Hotnews a dezvăluit mecanismul prin care, la ordinele lui Traian Băsescu, voturile activiştilor PD-L au fost sacrificate în favoarea catindatei Elena Băsescu. 10 voturi la fiecare din cele 17.000 de secţii de votare înseamnă 170.000 de voturi. Adică, în linii mari, exact câte a şi obţinut această pisi de Bamboo la scrutinul care desemnează reprezentanţii românilor în Parlamentul European. Lucru perfect normal, întrucât, exceptându-i pe Ion Ion Ţiriac şi Andrei Hrebenciuc, plus amicii lor de „liniuţe” albe pe masă, mi-e greu să văd cine s-ar putea simţi reprezentat de Elena Băsescu.

 Acum, după ce servim o lămâie fără zahăr, ca să se mai ducă greaţa, ne putem întreba la ce naiba a mai folosit Revoluţia/lovitura de stat/ce-o fi fost, dacă, după ăia 20 de ani prezişi de Brucan, am ajuns nu în democraţie, ci fix de unde plecasem:  în situaţia ca un şef  de stat să-şi poată pune nestingherit nevasta şi copiii în ce funcţie îi trece prin cap. Ba chiar, dacă ne gândim niţel, lucrurile arată mai rău: Leana lu’ cizmaru’ s-o fi cocoţat uşor-uşor până în funcţia de prim-viceprim-ministru, dar începuse ca o biată secretară în MAE. Lenuţa lu’ chioru’ a început tare, ca europarlamentar, dacă la toamnă se realege tăticu’, nu se ştie dacă în 3-4 ani, după oscurtă  ucenicie pe la Bruxelles, n-o vedem în locul lui Boc. În tot cazul, sigur o să-l bată pe Nicu Ceauşescu, a cărui ascensiune s-a oprit la un banal post de secretar de partid pe judeţ, oarecum echivalent unui prefect de azi. Post relativ mic şi, pe deasupra, nasol, cu bătaie de cap, probleme, audienţe, nu o plăcută huzureală la Bruxelles pe banii statului.

  Trăgând însă linie şi adunând, această demonstraţie de forţă politică a lui Băsescu se va dovedi un lucru bun pentru România: cei care am trăit vremurile lui nea Nicu n-avem cum să nu ne dăm seama că, după 20 de ani de învârteală tâmpă în cerc, într-o tranziţie dezumanizantă, riscăm să ajungem de unde am plecat. Într-un regim în care tătucul îşi poate pune nevasta, copiii, fraţii şi surorile în ce funcţii vor muşchii lui, chit că respectivele rubedenii au tot atâta competenţă pentru respectivele posturi cât un câine mort. Aşa că, la toamnă, orice român care nu se simte reprezentat de Lenuţa lu’ chioru’ trebuie să-şi mişte fundul la vot şi să-i spună un nu hotărât noului prim cizmar al ţării.

 NU marşaţi la vrăjeala „analiştilor” făcuţi la apelul de seară, care îndeamnă la sictir şi boicotarea alegerilor. Tot ce vor aceste jigodii este ca, prin intermediul absenteismului masiv, să crească poderea votului activistic. Un calcul simplu ne arată că, dacă azi, în loc de 25% se prezentau la urne măcar 50% dintre românii cu drept de vot, Elena Băsescu rata la mare distanţă intrarea în Parlamentul European. Pentru că alea 170.000 de voturi primite de la activiştii PD-L n-ar mai fi însemnat 3,6% ci doar 1,8% din voturile exprimate.

Reclame

11 Responses to Lenuţa lu’ chioru’ versus Leana lu’ cizmaru’

 1. Peter spune:

  Ai dreptate. În toamnă, ştiu cu cine voi vota, nicio grijă! Dar tot nu-mi imaginez ce-a fost în capul băsescului s-o pună pe lenuţa lui a mică pe listă. La urmări nu s-a gândit?

 2. optimvs spune:

  Mai ciudat mi se pare altceva: ca, dupa ce-a vazut ce scandal enorm a iesit cand s-a aflat ca a pus-o pe lista, a impins circul si mai departe, la chestia asta cu candidatul „independent”. Dincolo de defectele sale evidente, Basescu a fost mereu un politician cu instinct. Singura concluzie care se poate trage e ca puterea i-a luat mintile in numai 4 ani.

 3. vasco spune:

  din pacate, tasu a citit-o: eba putea face politica doar in strainatate, prin translatori: n-ati vazut ce greu deschide falcile, ce scrasnit si cu efort vorbeste si ce platitudini debiteaza? In 4 ani la Bruxelles, cu angajati ai statului care sa o scoleasca zi de zi, sa vedeti ce ministru ni se intoarce. face tasu pentru ea „Ministerul Iubirii”, prietenii stiu de ce…

 4. highlander spune:

  puneti problema gresit: cum sa nu mearga in parlament cea mai iubita fiica a poporului???

 5. GreuDeGasitID spune:

  Sper ca M Badea si toti ceilalti sustinatori ai absenteismului sa realizeze prostia facuta si sa isi puna unghia in gat.
  Dar zi mai bine cu cine ai votat si de ce 🙂

 6. optimvs spune:

  Cu asta o sa scriu alt articol, sunt si aici destule argumente de insirat.

  Mircea Badea a facut-o din prostie/teribilism. Diversi catei din presa trustizata o fac la ordin.

 7. GreuDeGasitID spune:

  Am impresia ca independenti au nevoie de mai multe voturi decat cei depe lista de partid. Nu cumva pdl a pierdut mai mult de un loc cu ocazia asta?

 8. optimvs spune:

  Teoretic da, insa mai sunt de facut niste calcule. O sa stim exact dupa numaratoarea oficiala a voturilor.

 9. vlad spune:

  ce mai conteaza daca pdl a pierdut un loc sau doua? pentru base era imposibil de acceptat ca fiica-sa sa fie stopata. a mers pe principiul „eu v-am facut, eu va omor”. auzi, sa-i zica pippidi ca fi-sa-i tuta si n-are loc de ea?! sa mai slabeasca un pic, zau asa!

 10. vlad spune:

  „De neconceput însă ar fi fost viaţa noastră de acum fără implicarea d-rei(sic!) Elena Basescu (sic!) în tot ce se face temeinic şi chibzuit. Devotată ideii de adevăr şi dreptate, (…) Elena Basescu (sic!) ve­ghează necontenit la înălţarea ţării. Vieţi minunate dăruite ideii de transformare revoluţionară a omului şi societăţii. Nume ilustre în istoria contemporană, ţara însăşi le seamănă şi îi urmează”.

 11. highlander spune:

  pe Titanic era si Basescu, tanar mus. In momentul catastrofei, el dezleaga o barca si vaslaste din rasputeri pentru a se salva.
  „baaaa, unde fugi, ca mai sunt femei pe vas???”
  „ce ba, mie de femei imi arde acum?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: