Piranha pe Bega!!!

 Nu e nici o glumă, un pescar timişorean a prins la undiţă, chiar în oraş, pe Bega, un piranha adult. Firesc, se pun două întrebări: cine o fi oligofrenul care i-a dat drumul peştelui în Bega (locul individului e la balamuc) şi, mai ales, o fi eliberat doar unul?

 În cârd, piranha devine extrem de agresiv, nu chiar ca în filmele de groază dar, oricum, un grup de vreo 30 de exemplare poate ciopârţi lejer un copil ieşit la scăldat. De impactul ecologic asupra biotopului nici nu mai vorbim.

 Din nefericire, legislaţia românească este extrem de blândă în această privinţă, prevederile în cazul unor populări piscicole cu specii alogene rezumându-se la amenzi. Nu este prevăzută nicăieri răspunderea penală, deşi consecinţele în plan ecologic pot fi foarte grave. Piranha nu supravieţuieşte iarna în apele de la noi, dar alte specii, la fel de periculoase pentru biotopul de aici, se descurcă foarte bine în climatul temperat din România.

 Stirea de pe Antena 1 o puteti vedea aici.

Anunțuri

3 Responses to Piranha pe Bega!!!

 1. Zalmoxys spune:

  Astfel de zvonuri despre piranha țin de domeniul SF. Adevărul este altul. Piranha nu prea atacă oameni, iar dacă o fac, în niciun caz nu-i „ciopârțesc”; poate doar un pic.Mai multe aici: și aici:

 2. optimvs spune:

  Omule, inainte sa dai un link e bine sa citesti intai ce scrie acolo :))

  Ia uite ce zice:
  ” Mol suggests that under some situations the risk of piranha attack is very real.

  „In the low-water season, when hungry fishes become concentrated in pools, some piranha species may be dangerous to any animal or human that enters the water.”

  Normal ca, daca apa e plina de pestisori pe care ii poate manca doar deschizand gura, n-o sa se dea la om. Dar daca incepe sa faca foamea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: