Turcescu, prins cu diurna-n sac de Elena Udrea

 Urmăriţi înregistrarea începând cu 17min 30 sec. Şi când te gândeşti că oameni de soiul ăsta fac spume că a dat Ministerul Turismului diurne…

Transcriptul îl găsiţi aici.

 Acum, ca să lămurim şi celebra problemă a diurnelor de la Ministerul Turismului: în presa română există un mare număr de japiţe ajunse în posturi de semi-răspundere, genul de inşi veniţi la Bucureşti cu bagajele într-o sacoşă de rafie, şi dispuşi să lingă oricât, să toarne oricât şi, în general vorbind, să se prostitueze în orice fel (inclusiv la propriu) pentru a intra în graţiile şefului ăl mare, oricare ar fi el. Ei bine, ăştia, când ajung să aibă şi ei cât de puţină putere, consideră că toţi cei aflaţi sub ei în ierarhie trebuie să se comporte la fel cum s-au comportat ei pentru a ajunge şefuleţi. Printre practicile curente intrând, dacă vă vine să credeţi, şi ÎMPĂRŢIREA DIURNEI, sub o formă sau alta, cu şefuleţul.

 Ziariştii care refuză acest gen de practici au suprize de genul primirii răspunsului standard: „nu sunt bani acum, pleaca şi tu fără diurnă”, sau, mai rău „păi cum să pleci acum, când cutare e în concediu şi trebuie făcute materialele X şi Y”?

 E, ştiind de toate chestiile astea, Dan Matei Agathon a avut prin 2001  ideea de a găsi o formă legală pentru ca Ministerul Turismului să plătească  diurnele jurnaliştilor acreditaţi. Sigur, n-a făcut-o din filantropie, şi se poate discuta în ce măsură acest act de captatio benevolensis i-o fi determinat pe unii sî scrie mai cu blândeţe despre diverşii miniştri plătitori de diurnă.  Dar această găselniţă a ministrului ar fi fost imposibilă fără jigodeala din redacţii.

Ori, în condiţiile astea, a-l vedea pe Turcescu, individ care a luat diurna cu ambele mâini, făcând spume pe acest subiect, mi se pare cel puţin grotesc.

P.S. Dacă mă mai enervez puţin, poate public lista redactorilor-şefi plini şi adjuncţi care au luat diurnă de la Ministerul Turismului. Ăştia puteţi fi siguri că au luat diurna şi de la ziarele sau posturile la care lucrează, şi sunt nume interesante pe acolo.

One Response to Turcescu, prins cu diurna-n sac de Elena Udrea

  1. pai ia enerveaza’te !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: