Steaua i-a furat cu arbitrul pe puştii de la Motherwell

 Pentru cine n-a văzut meciul, şi ştie doar rezultatul (3-1 pentru Steaua), afirmaţia din titlu poate părea delirantă. Cine a văzut meciul, şi crede ca şi mine, că victoria obţinută prin mituirea arbitrului este o ruşine, va fi de acord că Steaua lui Becali a tras aseară un scuipat în obrazul României.

 Concret: echipa de copii a lui Motherwell (medie de vârstă 21 de ani, câţiva sub 18) a călărit Steaua din toate poziţiile vreme de 55 de minute, a marcat un gol superb, a avut câteva alte ocazii monumentale şi, cel mai important, a avut un penalty clar ca lumina zilei, când unul dintre apărătorii stelişti a respins cu amândouă mâinile un şut care se ducea bombă spre poartă. Arbitrul, un borfaş de prin Spania, n-a văzut penalty-ul care se zărea şi din elicopter, la fel cum n-a văzut nici alte 2-3 branciuri date prin careu de fundaşii stelişti. În schimb, ca prin minune, i s-a desfundat fluierul când un stelist şi-a lăsat picioarele în spate, în cel mai pur stil al ligii lui Mitică, iar copilul de 18 de ani care-l marca n-a ştiut să se oprească la timp.

 Fără nici o exagerare, dacă aseară arbitra Deaconu-Brichetă şi tot n-ar fi îndrăznit să tragă cu Steaua cum a făcut-o fluieraşul borfaş din Spania. Căruia antrenorul scoţian i-a adresat de altfel deschis întrebarea „cât ai luat?”, fiind prompt trimis în tribună pentru delictul de a fi spus adevărul.

Poate că furăciunea de aseară nu m-ar fi indignat aşa de rău (ne-au mâncat şi pe noi arbitrii de nenumărate ori) dacă n-aş fi aflat, după meciul tur, ce acte de caritate discrete şi dezinteresate face patronul lui Motherwell în România de vreo 18 ani, câte milioane de lire a pompat aici în ajutorarea unor copii cu probleme grave, mulţi aflaţi în stadiile terminale ale unor boli cumplite. Ce-o gândi acum omul ăla, care a fost furat în cel mai ţigănesc stil de o echipă românească al cărei palmares obliga la un cu totul alt comportament?

2 Responses to Steaua i-a furat cu arbitrul pe puştii de la Motherwell

  1. sa’l vezi pe brichetA DUMINICA !

  2. optimvs spune:

    Da, am auzit ca e delegat la meciul Steaua-CFR. Nu mi-a venit sa cred cat de prosti sunt sefii CFR-ului, sa accepte un arbitru cu asemenea antecedente.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: