Geoană, ghiuleaua atârnată de piciorul PSD-ului

 Oricine a urmărit cât de cât zbaterile politice ale ultimelor zile a observat, probabil, că în orice situaţie în care trebuie să acţioneze împotriva lui Băsescu, actualul lider al PSD este brusc neinspirat, întârziat în reacţii, prins pe picior greşit etc etc. De altfel, e greu să ne amintim vreun caz în care, în ultimii 5 ani, Geoană să fi reuşit să câştige vreo rundă în ceea ce ar fi trebuit să fie meciul său pe viaţă şi pe moarte cu Băsescu. Iar explicaţia e cât se poate de simplă: Băsescu e omul americanilor în fruntea României, iar Geoană e omul americanilor în fruntea PSD.  Sigur, afirm ceva greu de dovedit, dar foarte uşor de observat, în special de către cei care ştiu să citească „semnele” lăsate în activitatea unui politician român de subordonarea acceptată şi lucrativă faţă de „marele licurici”.

 În condiţiile astea, cu Geoană în frunte, PSD-ul are fix ZERO şanse de a-li impune candidatul în fruntea României. Ăsta fiind şi motivul pentru care „aripa Iliescu” a scos din pălărie schema cu „independentul Oprescu” la alegerile locale, şi încearcă s-o pună în aplicare şi la alegerile prezidenţiale. Numai că Băsescu a simţit pericolul şi, ştiind foarte bine că România nu-i Bucureştiul la fel cum iarna nu-i ca vara, a lovit spectaculos cu mutarea referendumului pentru reducerea numărului de parlamentari. Pentru o ţară întreagă Parlamentul e simbolul trândăviei pe (mulţi) bani publici, aşa că, exceptând situaţia improbabilă a cristalizării rapide a unei „mari coaliţii” anit-Băsescu, manevra are toate şansele să se dovedească a fi câştigătoare.

 Ciudat însă, împins de trecutul său securistic să caute controlul asupra ministerului care organizează alegerile, Băsescu a făcut azi singura greşeală care-i mai poate diminua şansele de victorie: a forţat practic PSD-ul să iasă de la guvernare. Ori, dacă aripa Iliescu profită de ocazie şi aruncă balastul Geoană peste bord, iar PSD-ul face coaliţie cu PNL şi UDMR pentru susţinerea unui candidat unic încă din turul I, se generează exact contextul în care matrozul mai poate pierde alegerile, indiferent câte voturi ar fura Blaga.

 Rămâme doar de văzut cât de disperaţi sunt baronii locali ai PSD să rămână la guvernare chiar cu riscul de a îngropa partidul.

Reclame

2 Responses to Geoană, ghiuleaua atârnată de piciorul PSD-ului

  1. Extra3OO spune:

    Hopaa, sa inteleg ca nu mai esti impotriva „matrozului”?

    Incepi sa fii pro american?

    🙂

  2. optimvs spune:

    Nu stiu cum ar putea cineva intelege chestia asta din ce-am scris eu aici 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: