„Comandante, ai futut ţara” vs „votezi televizorul?”

 În anul de graţie 2009, lupta politică purtată în stradă, cu găşti de lipitori de afişe/măciucari nu mai interesează pe nimeni. Românii trec pe stradă fără a mai vedea nici măcar afişele mari cât blocul. Chiar şi politichia de  tembelizor şi-a pierdut audienţa, în special de când mogulii s-au coalizat contra lui Băsescu, şi nu mai poţi vedea păruieli live, ci doar coruri care îl afurisesc nonstop pe marinar, plus vocea singuratică a lui Radu Moraru, care-i ridică osanale aproape în fiecare emisiune.

 Aşa că, firesc, lupta cu public s-a mutat pe internet. Staff-urile de campanie au investit creier şi bani nu în clipurile de la televizor (al căror ridicol este inegalabil) ci în filmuleţele pentru youtube. 

 Băsescu a mutat primul, cu două clipuri excelente, în care turbarea antimatroz lui Mircea Badea şi a grupului de la Sinteza Zilei este ridiculizată corespunzător:

Evident, tabăra mogulo-antenistă n-avea cum să înghită hapul ăsta, aşa că a replicat imediat cu o parodie după „Hasta siempre”, intitulată destul de potrivit, fie vorba între noi, „Comandante, ai futut ţara”:

 (Că fata cântă pe alocuri fals nu e o problemă, în fond vorbim despre o parodie) 

 Una peste alta, este de ramarcat faptul că, pe net, campania nu se duce cu „argumente” gen „noi o să le dăm 100 în plus pensionarilor”. Ceea ce, până la urmă, e de bine.

De rău e însă că nimeni n-a reuşit până acum să închege pe net vreo campanie POZITIVĂ, prin care meritele/atuurile/argumentele propriului candidat să fie puse într-o lumină mai bună. Ce s-a întâmplat deocamdată e că bâta a devenit virtuală şi este mânuită cu inteligenţă.

P.S. Să ne delectăm totuşi cu splendidul „Hasta siempre” interpretat de Natalie Cardone:

Reclame

2 Responses to „Comandante, ai futut ţara” vs „votezi televizorul?”

 1. tazdingoo spune:

  Nota 10 pentru Hasta siempre. Nota 8,5 pentru clipurile lui Basescu (10 pentru idee). Din pacate la parodia contra lui nu pot sa dau mai mult de 2 (4,5 pentru idee). E cam inegala lupta. Asta e a mea parere, poate altii dau alte note si iese media.

 2. arsene lupin spune:

  buna ideea cu notele:

  ale lui base nota 8
  contra lui base, parodia, nota 6
  hasta siempre, 10 normal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: