Coaliţia anti-Băsescu ne scapă de impozitul forfetar

  Cea mai anti-economică măsură luată în România din 1991 încoace (de la celebra blocare a valutei în conturi de către Stolojan) ar putea fi revocată dacă Băsescu este înfrânt duminică.  Coaliţia PSD-PNL, care îl susţine pe Mircea Geoană în turul II al alegerilor prezidenţiale, a anunţat oficial că, prin acordul semnat săptămâna trecută. s-a convenit eliminarea imediată a impozitului forfetar. De asemenea, acelaşi acord prevede menţinerea cotei unice de impozitare.

 În aceste condiţii, orice vot pentru Traia Băsescu echivalează cu un vot dat pentru menţinerea impozitului forfetar. Chiar dacă, în disperare de cauză, Băsescu va promite şi el, în ultima clipă, o măsură similară, este clar cât ar valora o asemenea promisiune, din moment ce, în ultimele luni, guvernul Boc II s-a cramponat cu disperare de impozitul forfetar.

 Practic, dincolo de gargara marinarului despre comunism, anti-comunism, Iliescu, Vanghelie şamd, trebuie să ne gândim dacă are vreun sens sî-l votăm pe cel care vrea să ne „fericească” în continuare cu o măsură gândită parcă de Ana Pauker în 1946: impozitul forfetar.

3 Responses to Coaliţia anti-Băsescu ne scapă de impozitul forfetar

 1. cutarica spune:

  Asta asteptam. Alianta psd-pnl nu cred ca o sa reziste pana la urmatoarele alegeri asa ca am dubii legate de cota unica dar macar scap de forfetar.
  Sper sa nu mi se usuce mana pe stampila…

 2. optimvs spune:

  Cred ca sunt primele alegeri prezidentiale din Romania in care cele doua tabere sunt diferentiate de un punct de vedere clar diferit in legatura cu o masura economica de impact imediat.

 3. arsene lupin spune:

  dupa mine, geoana nici n-ar trebui sa vina la confruntarea de joi. sa-l lase pe base sa vorbeasca singur, ca-si da singur cu tesla-n genunchi, sau nu mai stiu cum era zicerea din popor. cum deschide gura, cum se dicrediteaza. in fond, avem de ales intre promisiunea unui sistem care va functiona si va relansa ceea ce a mai ramas din economie si o gasca izolata de fripturisti, condusi de un vechil cu aspiratii de dictator din America latina, care altceva decat dezastru n-o sa produca niciodata. dincolo de asta, orice confruntare TV isi pierde sensul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: