Curtea Constituţională închide ochii la frauda lui Băsescu

 Cum era de aşteptat (în special judecând după cât de liniştit aştepta Băsescu sentinţa), Curtea Constituţională a României (CCR) a respins contestaţia PSD privind rezultatul alegerilor din 6 decembrie. Curtea a decis „la mişto” renumărarea voturilor nule, de unde era clar ca lumina zilei că nu pot apărea surprize, dar a refuzat să dispună compararea numărului de voturi exprimate la secţiile speciale cu numărul declaraţiilor pe propria răspundere, sau analiza CNP-urilor trecute în respectivele declaraţii.

 Practic, CCR s-a făcut că lucrează, dar a procedat în aşa fel încât să nu poată da o altă sentinţă.

 Din păcate, este extrem de probabil că, după ce Autoritatea Electorală Permanentă va finaliza , peste vreo şase luni, analiza voturilor exprimate la secţiile speciale, frauda să devină cât se poate de evidentă. Numai că, la momentul respectiv, Traian Băsescu va fi început de mult exercitarea celui de-al doilea mandat.

 Curtea Constituţională a ratat azi ocazia istorică de a demonstra românilor că, măcar la cel mai înalt nivel, justiţia funcţionează corect, administrează toate probele disponibile şi dă sentinţe pe baza lor. Când colo, ne-a demonstrat că doamnei cu balanţa i-a căzut banderola de pe ochi, din cauză că marinarul i-o dă prea tare pe la spate…

Reclame

14 Responses to Curtea Constituţională închide ochii la frauda lui Băsescu

 1. cenusarul spune:

  asta e tara lui basescu, asta e tara din care trebuie sa emigram cat mai avem cum sau, mai precis, pana nu ne tampeste de tot basescu in urmatorii ani.

 2. optimvs spune:

  Sa fim seriosi cu emigrarea 😆

  Trebuie luptat din toate puterile impotriva matrozului, emigrarea n-ar fi, in cazul asta, decat acceptarea unei infrangeri ilogice.

 3. GreuDeGasitID spune:

  Poate PSD-ul binevoieste sa publice sesizarile facute catre CCR. Cine stie de fleacuri au adus ca argument. De aici http://www.ccr.ro/alegeri/2009/comunicate/14decembrie.pdf rezulta ca au fost trei sesizari din care doua din Caras-severin si Arad. Cam putin. Pt o frauda asa mare ma asteptam ca fiecare judet sa depuna o sesizare.

 4. optimvs spune:

  Eu zic ca tocmai modul in care a fost comisa frauda a impiedicat depunerea unei sesizari cu sanse de reusita.

  OK, PSD-ul stie deja ca a fost facut la buzunare in strainatate, dupa ce PDL numarase aproape instantaneu voturile din tara, cu ajutorul STS. Ce dovezi putea aduce? Nimic, doar sa ceara compararea numarului de voturi cu declaratiile pe proprie raspundere, cerere refuzata de CCR…

 5. GreuDeGasitID spune:

  Pai de ce sa aprobe? Au macar un motiv pt asta? Ceva de bum simt! Desi se tot pomeneste de sectia de la Paris eu nu am vazut ca ziaristi anti basescieni (mojoritatea) sa-i deranjeze cu intrebari pe cei din comisia de acolo. Nici macar daca au fost 5 sau 12 cabine nu am aflat.
  La ce indarjire este ma asteptam ca membrii comisiei, inclusiv cei de la psd, sa fie sub asediu mediatic.
  Poate deoarecesstiu ca nu este nimic in neregula de gasit?

 6. optimvs spune:

  Vad ca, la fel ca altii, nu intelegi ca la Paris treaba a fost 100% clara, pe fata.

  Adica la turul 1 abia au votat 2400 de insi, cu scandal, coada, razmerita si prelungit votarea pana la 22.35, iar la turul 2 au votat fara nici o coada 3747 de insi, fix in aceeasi sectie, la aceleasi cabine etc? 😆 😆 😆

 7. GreuDeGasitID spune:

  Organizare mai buna

 8. optimvs spune:

  La amabasada Romaniei? 😆 😆 😆

  Nu intelegi o chestie simpla: tipul fizic necesar unui om pentru a parcurge operatiunile necesare votarii depaseste cu mult cele 67 de secunde pe care le-ar fi avut la dispozitie, teoretic vorbind, cei 3747 de votanti de la Paris (asta daca veneau nonstop, de la 7 dimineata 😆 – in realitate cred ca media ar iesi undeva pe la 50 de secunde, in Paris duminica la 8 dimineata strazile sunt absolut pustii.)

 9. greudegasitid spune:

  La 12 cabine cred ca iese un timp mai bun. 🙂

 10. optimvs spune:

  Care 12 cabine? 😆

 11. greudegasitid spune:

  Pai Parvulescu de la ProDemocratia spunea asta

 12. optimvs spune:

  Link, ca de chestii auzite la radio Sant sunt satul.

 13. GreuDeGasitID spune:

  La tvr2. un buletin de stiri cred.

 14. optimvs spune:

  Cum spuneam, link or it didn’t happened. Nu scapa hotnews asa pleasca, te asigur. 😆

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: