Cine este Traian Băsescu?

 Cele mai relevante informaţii despre faptele de natură penală comise de căpitanul Traian Băsescu au fost oferite presei chiar de către ministrul transporturilor Traian Băsescu, pe 23 iunie 1998, într-un interviu acordat prietenului său de la acea vreme, Sorin Roşca Stăbescu, la postul Prima TV. Cum faptele erau deja prescrise, Băsescu a recunoscut nonşalant că a răpit cinci sirieni cu scopul de a-i umili pe vapor, că a fost vinovat de un accident în urma căruia a fost  incendiat portul Rouen (după care a ascuns urmele faptei) şi că a condus o operaţiune de contrabandă cu produse petroliere în sudul Libanului. Coloana sonoră a interviului respectiv o puteţi asculta aici:

(textul care însoţeşte clipul nu-mi aparţine, evident 😆 )

 Povestea spusă de Băsescu este confirmată şi în presa comunistă a vremii, după cum se poate vedea în acest fragment din revista „Flacăra” (decembrie 1982). Evident, lipseşte partea despre vina căpitanului, nu de alta, dar la data respectivă francezii încă ar mai fi putut cere despăgubiri. Daţi click pe imagine pentru a vedea articolul complet.

N-o să acord aici prea multă atenţie dezăluirilor (adevărate sau nu, naiba ştie) despre violul pe care l-ar fi comis Băsescu în 1973,  înainte să se căsătorească, viol în urma căruia actualul preşedinte ar fi fost mutilat de fraţii victimei. Clipul poate fi văzut aici, şi fiecare poate decide dacă dă sau nu crezare acestor informaţii:

Din câte ştiu eu, nimeni nu a verificat arhiva Miliţiei Constanţa, pentru a afla dacă plângerile respective există sau nu (de pe urma unei asemenea anchete, fie ea şi soluţionată cu împăcarea părţilor, tot mai rămâneau nişte hârtii).

Dar îndrăznesc să afirm că nici nu mai e nevoie de poveşti despre violuri din tinereţe pentru a creiona portretul unei persoane complet incompatibile cu funcţia de şef al statului: Băsescu a mărturisit cu gura lui că a răpit cinci oameni doar ca să-i arate unuia dintre ei „ce înseamnă un căpitan de navă”, a recunoscut că a falsificat probe în cazul unui incendiu, cu alte cuvinte a demonstrat că are la activ fapte pedepsite sever de legea penală din orice stat civilizat.

13 Responses to Cine este Traian Băsescu?

 1. […] P.S. Desigur, mai sunt câteva motive, unele dintre ele prezentate în articolul “Cine este Traian Băsescu?” […]

 2. Vasile spune:

  Pai
  – chestia cu mutilarea. A explicat intr-un interviu ca urma de pe obraz este in urma unei operatii din anii 90.
  – de ce nu a cautat nimeni prin arhive? pai fie se stie ca nu au ce sa gaseasca deoarece nu au existat niciodata sau deoarece se stie ca au fost distruse.
  Sau poate dintr-o imensa incapacitate a latrailor antibasescu care nu isi ridica fundul din scaunele de la a3
  – nu am vazut sa fie vina directa a capitanului pt defectiunea navei. Ca a ascuns dovezile este desigur ilegal dar sunt convins ca in locul lui faceai la fel.
  – contrabanda. Ce dracu? Daca era in interes personal mai ziceam.

  Ce este deranjant este chestia cu rapirea si in mod sigur cu bataile si umilintele la care au fost supusi arabi.

 3. optimvs spune:

  Nu stiu ce a explicat el intr-un interviu, dar nu e vorba de taietura (aia e de la operatia din anii 90) ci de ochiul plecat cu sorcova. Exista o poza de pe vremea cand era elev pe Bricul Mircea in care are amandoi ochii normali, in timp ce in asta din Flacara e deja chior. Reiese logic ca incidentul s-a petrecut in perioada dintre cele doua poze, adica indiciul asta se cam pupa cu povestea lui Gheorghe Roibu.

  Evident ca ciutacii stiu sa stea doar cu curu’ pe scaun si sa vorbeasca prostii, dar na, asta plateste Voiculescu, asta are :lol:.

  Dar vorba aia, sa ajunga presedinte un om care a rapit si umilit cateva saptamani cinci insi doar pentru ca i se paruse ca unul a fost arogant…

  Era tare sa-l fi adus pe 3-4 la antene pe arabul ala, sa povesteasca tot ce i-a facut Basescu :lol:.

 4. vasile spune:

  Dovada. Fotografii inainte si dupa. Probabil a fost si la spital. Unde este tipa si fratii ei?

  Cu arabul la fel. Faca un nene care sa planga in direct pe la tv, fara documente de la min de externe si de la arabi ai doar o poveste care nu deranjeaza.

  Macar ai scos de pe lista neagra incendierea si contrabanda. Faci progrese spre calea cea buna. 🙂

 5. optimvs spune:

  Ha? Poza de dupa o ai chiar aici, il vezi ca-i chior, da? Aia din anul I, in care avea inca fata dreapta, a fost si ea publicata de cateva ori. Cum sa-ti explic, ca sa faci pe avocatul diavolului ai totusi nevoie de argumente, nu de negare oarba :lol:.

  Si de unde ti se pare c-au iesit de pe lista incendierea si contrabanda? Sunt bine-mersi acolo, in fisa postului de ofiter de securitate a lui Basescu :mrgreen:

 6. vasile spune:

  Cauta fotografia sa vedem.

  Ziceam de lista lucrurilor rele pe care le-a facut. Nici incendierea si nici contrabanda nu ma opreasc sa-l sustin.

 7. optimvs spune:

  A bun, pai voteaza Nero, ce pot sa zic 😆 😆 😆

 8. vasile spune:

  Singurul lucru in comun cu Nero este „presa” rauvoitoare 🙂
  Ce faceai in locul lui: ascundeai sau nu dovezile?
  Da sau nu?
  Refuzai sa participi la contrabanda? Da sau nu?

 9. optimvs spune:

  Iti scapa esentialul: in calitate de comandant al navei, era direct raspunzator de cele intamplate. Nu e ca si cum a cazut napasta pe el, si ce era sa faca, a ascuns dovezile…

 10. vasile spune:

  Asa si? Probabil nava era un soi de dacie care necesita reparatii saptamanale. De fapt in mod sigur era o ruina.
  Deci da sau nu? 🙂

 11. optimvs spune:

  Fals, Argesul era o nava relativ noua, si, oricum, Basescu comanda un echipaj din care faceau parte si mecanici samd. In plus, omiti faptul ca accidentul s-a produs la descarcare, deci eroarea umana (si implicit vina lui Basescu) este cea mai probabila cauza.

  Daca de vina ar fi fost ceasul rau, cred ca povestea asta pe larg in interviu, nu? 😆

 12. vlad spune:

  tare de tot tarasenia cu sirienii umiliti pe vapor… ata da presedinte de tara!

 13. nice spune:

  cel mai bine a sintetizat faptele lui basescu dl mircea diaconu. citez, aproximativ:” in timp ce mesterea la instalatia electrica ca sa distruga urmele vinovatiei, basescu avea, de fapt, drapelul tarii in suflet!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: