Local Kombat Budapesta, sub semnul grotescului

 Gala Local Kombat Budapesta, care se dorea a fi evenimentul numarul 1 al începutului de an în artele marţiale din centrul şi estul Europei s-a dovedit a fi, din păcate,  un circ grotesc. Combinaţia dintre alegerea dezastruoasă a adversarilor pentru Moroşanu şi Atodiresei, pe de o parte, şi scandalul pilelor bagate de Eduard Irimia în văzul camerelor de luat vederi, la finalul meciului dintre Mihai Barbu şi francezul Phillipe Salmon, pe de altă parte, a afectat serios imaginea unei promoţii care se află la doar un pas de consacrarea în lumea mare a K-1.

 Începând cu sfârşitul, trebuie spus că, în ciuda reacţiei cel puţin bizare a publicului de la Budapesta, care a huiduit decizia (probabil din cauză că dorea să vadă un extra-round), Mihai Barbu a pierdut foarte clar finala piramidei de patru în faţa lui Phillipe Salmon.  Extrem de agresiv şi de rapid, francezul a punctat clar, indiscutabil, în primele două runde, câteva din loviturile de braţ trimise exploziv în faţa lui Barbu punându-l în vădită dificultate pe român. Este foarte adevărat că, în dorinţa de a face spectacol, francezul a făcut risipă de energie, a abuzat de flying knee şi, firesc, a terminat benzina în runda a treia, care i-a revenit românului. Din păcate însă, Mihai Barbu n-a avut nici el resurse să se ducă tăvălug peste adversar pe finalul meciului, şi era perfect normal să piardă lupta cu  2-1 la runde, mai ales că în cea pe care o câştigase nu-şi trimisese adversarul la podea şi nici nu-l pusese în vădită dificultate.

 Cum însă câştigătorul meciului urma să intre pe tabloul unui turneu serios de L-1 Max, care se va desfăşura la Minsk, Eduard Irimia a simţit nevoia să iasă la rampă şi să încerce, cu camera pe el, să obţină un extra round. Au urmat vreo trei minute de parlamentări penibile la masa arbitrilor, dar organizatorul galei K-1 Max din Belarus, prezent la faţa locului, i-a explicat jenat lui Irimia că totuşi nu merge chiar aşa.

(runda a patra, la care se face referire în titlul clipului, nu e de kickbox, ci de negocieri la masa arbitrilor 😆 ) 

 Restul galei a fost şi mai penibil decât evenimentele de la sfârşitul finalei: Moroşanu a avut parte de un samoan cu picioare de sticlă, care, după trei lowkick-uri încasate, deja fusese numărat odată şi nu mai putea păşi prin ring. Mai mult, bietul Pu’u  s-a autoaccidentat încercând să plaseze la rândul său o lovitură similară, provocând finalul unui „meci” absolut hilar.

 Lucrurile n-au stat mult mai grozav nici cu meciul dintre Ionuţ Atodiresei şi ungurul Piskoti Gergo. Lupta ar fi fost una din seria „să vedem dacă poate mânca bătaie un colos cu două capete mai înalt decât adversarul” dacă ungurul, la cei 19 ani ai săi, n-ar fi fost un puşti filiform care cântărea cam cât Atodiresei deşi are 30 de centimetri în plus. Din fericire, situaţia a fost întrucâtva salvată de faptul că Piskoti Gergo, deşi plăpând şi neexperimentat, avea totuşi un bagaj tehnic decent, cu care, în unele momente, a echilibrat lupta. Atodiresei a luptat cu îndârjirea obişnuită, deşi, în multe momente, nici din săritură nu-i ajungea adversarului cu pumnul la faţă, şi a câştigat meritat un meci care, din păcate, intră mai mult la categoria „freak show”.

 Personal, îmi este greu să înţeleg, de pildă, de ce Moroşanu nu poate avea parte de un adversar decent, aflat în formă, şi cu care să facă un meci pe bune. După tataia Goodridge, venit pe post de sac de box, a urmat înfrângerea în faţa unui Mighty Mo ieşit la pensie (transformată de Irimia în victorie, cu ajutorul arbitrilor) şi acum un meci câştigat prin autoaccidentarea unui adversar penibil. În ritmul ăsta, bietul Moroşanu îşi distruge cariera luptând cu nimeni, în loc să încerce să scoată capul în lume, dacă îl ţin puterile.

 P.S. Comentariul galei a fost de un penibil greu de egalat.  E normal să ţii cu românii, dar nu să ceri extra-round când până şi Stevie Wonder ar fi văzut că omul nostru a pierdut meciul. De erorile tehnice din timpul meciurilor nu mai vorbesc,  nici de bâlbe, încurcături şamd. Totuşi scopul comentatorilor n-ar trebui să fie enervarea telespectatorilor…

Anunțuri

29 Responses to Local Kombat Budapesta, sub semnul grotescului

 1. Iosca spune:

  Astia or zis ca Barbu ii cel mai tare luptator de Max din tara, si o dat chix inainte sa ajunga in vreun turneu de Max. De Barna, care se bate cu finalistii din Max, o zis Panaite ca sa deie bani sa lupte cu Barbu.
  Cum ii vorba aia de-o zice Mircea Badea? Traim in Romania…

 2. cenusarul spune:

  eu amn vazut doar meciul lui atodiresei care a fost unul dificil din toate punctele de vedere. cred ca ungurul il putea bate, daca ar fi avut mai multa incredere in el. toate loviturile de picior inalte ii intrau. atodiresei ar fi trebuit sa incece secerari la piciorul avansat, dar n-a facut-o. L-am vazut pe amafrei care „a prins” poza finala! 🙂

 3. optimvs spune:

  Ma Iosca, si tu crezi ca in Magyarország e altfel? 😆

  Nu comentez restul afirmatiilor, stiu ca au fost niste discutii de genul asta, si eu sunt de parere ca Szucs Barbabas e cel mai valoros luptator de K-1 Max din tara la ora asta, dar la partea cu Romania bati campii. Am impresia ca inca nu v-ati saturat sa fiti tratati ca unguri de mana a treia cand puneti piciorul in Budapesta.

  @ Cenusarul: meciul lui Atodiresei a parut asa pentru ca s-a cautat spectaculozitatea venita din infruntarea a doi sportivi care n-aveau ce cauta in mod normal in acelasi ring. Tu cand vezi un sportiv cu 30 de centimetri mai inalt silit la fiecare schimb de lovituri sa cedeze centrul ringului, ce intelegi din asta? Ungurul ala e un copil numai oase. Repet, n-a gandit rau lupta, si stia ce sa faca in ring, asta a fost si singurul motiv pentru care nu l-a facut KO Atodiresei. De altfel, daca Atodiresei avea lovituri de picior mai puternice, il nenorocea pe copilul ala, cam cum i-a facut CroCop lui Hong Man Choi.

 4. cezar spune:

  Auzi fratioare,nu te supara dar esti total pe langa,cum adica morosanu a luat bataie de la Mighty Mo?ma tu macar ai vazut meciul?morosanu la batut foarte clar pe Mighty Mo fara niciun dubiu,eu chiar nu inteleg de ce sa dat extra round,moro il ocnducea clar la puncte dupa 3 runde.

 5. cezar spune:

  Cat despre comentatori si despre meciul lui barbu din finala,sunt total de acord cu tine,adica barbu a fost surclasat total de negru ala.Adica mi-se pare grotesc sa vi si sa spui ca barbu merita un extra round,ba chiar uneori spuneau ca barbu va obtine cel putin un extra round.

 6. optimvs spune:

  Eu zic sa mai vezi odata meciul lui Morosanu cu Mighty Mo. In runda a doua Morosanu a fost aproape de down, a luat pumni cat pentru tot meciul. Tocmai asta e faza, ca nu trebuia dat extra round, Mighty Mo era castigator clar la puncte dupa trei reprize.

  Ma mir ca ai apreciat corect meciul lui Barbu dar esti asa pe langa la meciul Morosanu-Mighty Mo.

 7. cezar spune:

  Acum fiecare cu parerile lui,dar eu iti spun ce am vazut.Apropo,lui Mighty Mo nu stiu daca i-au intrat tot meciul mai mult de trei lovituri,dar intr-adevar acele trei lovituri au fost foarte puternice,dintre care doua din ele erau sa il trimita pe morosanu la podea,dar in afara de aceste lovituri,iti mai aduci aminte ca lui Mighty Mo sa ii mai reusesca ceva?Moro pe tot parcursul meciului la lovit regulat si foarte mult,intr-adevar nu foarte tare,si nici probleme mari nu i-au pus lui Mighty Mo acele lovituri,dar totusi moro a intrat bine cu serii de brate,uneori chiar si middle kick-urile dar si high-urile i-au iesit,dar ce sa faci daca ala are barbie si nu cade?Si orice ai spune extra roundul a fost clar castigat de morosanu.

 8. cezar spune:

  Deci e clar ca Mighty Mo in afara de acele doua situatii in care era sa il puna in cap pe morosanu,nu a mai reusit nimic notabil.

 9. question spune:

  …si nu era vorba de o Volga ci de o bicicleta, care nu i s-a dat ci i s-a furat.
  La finalul celor 3 runde Salmon-Barbu, judecatorii (toti trei maghiari si neapartinand organizatiei K-1, ci WAKO), au dat o decizie de egal cu 2 voturi la 1.
  Supervizorul ultra-independent al galei, Igor Iusko, independent la toate capitolele EXCEPTAND CA E MANAGERUL SALII FRANCEZULUI, DECI IA COMISIOANE DIN BURSELE LUI, a zis ca are autoritatea sa revoce decizia si asta a si facut. Parlamentarile „penibile” au avut destinatia sa-l convinga ca e urat sa procedeze in felul asta, de fapt in tot k-1 au existat numai doua asemenea decizii in ultimii ani. Inevitabil dl. Iusko va trebui sa se intrebe cat de credibil e ca autor al unei revocari de decizie cu consecinte directe pentru propriul buzunar al domniei sale.
  @Sucz Barnabas: dl. Rehak, antrenorul dansului si Sucz se aflau in sala, intrucat au avut oameni in ring. Foarte interesant, dl. Rehak, vorbind de decizia d-lui Iusko a zis „this is his regular bullshit”.
  Ca de obicei, sunteti extrem de binevoitori, la obiect, informati, ce sa mai zic, o bomboana si un piscot.

 10. question spune:

  Despre recordul lui Sucz Barbabas, allegedly „cel mai bun luptator la 70 kg din Ro”: cu respect, nu fac constatari la persoana ci la fapte.
  Alaturi infrangere de la Drago, Lima, thailandezul din K-1 Scandinavia mai demult si altii, Sucz adauga si pe englezul „maaare nume” (cotat „debutant clasa A”) Stuart Kemp, caruia i-au transmis colegii de sala pe forum „felicitari pustiule, ai inceput sa te salti” si lately „ultraaaaa cunoscuuuutuuuul” Tevik Sucu, Turcia pe dreapta sau Olanda pe stanga, care l-a invins in Beast of the East. In acest timp, victoriile lui Barnabas au fost cu: Geoffrey Spittael (fullcontactist, sarit de 35 la data meciului), Florin Vintila (deja intrat in con de umbra), alaturi de cativa „faimosi” din strainatate care nu pot fi gasiti nici cu google nici cu altceva. E minunat ca e cel mai bun din Romania, dar nu figureaza pe lista sarmanului mort de frica Barbu. E mai comod sa se ia la paruiala cu cineva care l-a batut pe Sucz. Sunt multi si asa cum merg lucrurile vor fi din ce in ce mai multi.

 11. optimvs spune:

  @Cezar: Mighty Mo si-a pus vadit adversarul in dificultate, fara a fi vreun moment in pericol real. In k-1 nu se puncteaza ca in box, firesc era ca Mo sa castige fara emotii meciul ala la puncte.

  @Amarfei: in mod normal ar fi trebuit sa reapari cu niste scuze, iti dai seama ca, intre timp, s-a gasit cine sa-mi povesteasca despre cum te-ai dus la tine in vizuina sa ma iei la injuraturi. Pana la urma e chestie de caracter, realizezi, nu?

  Acum, revenind la discutia despre decizie, as paria cu tine ca arbitrul ala care nu vazuse egal nu-l vazuse nici pe Barbu castigator. Si as mai paria ca, dupa ce ai vazut inregistrarea meciului, parca nici nu-ti vine sa incerci sa argumentezi in favoarea egalului. Dar na, de ce sa discutam chestii obiective, cand o putem da in „ia comisioane ma”.

  Zi sincer, revazand meciul, tu crezi ca niste arbitri seriosi dadeau egal? 😆

  Discutia despre palmares este absolut aberanta, cata vreme Barbu s-a impiedicat cand sa ajunga si le intr-o gala mai de Doamne-ajuta, in timp ce Szucs are destule la activ. Iar daca nu iti dai seama ca incercarea de a-l ocoli pe Szucs este foarte evidenta, cu atat mai rau pentru prestigiul salii tale. Degeaba tii un record excelent daca lumea te vede ca de x te feresti, cu y nu vrei sa te bati samd, dar in schimb iti iei bataia de la unul pe care-l invinsesesi dupa alte reguli samd.

 12. question spune:

  Draga, nu sunt dator cu nici un fel de scuze. Despre Sucz ramane cum am stabilit: daca-i manca pe el sau pe Rehak vreun meci cu Barbu, am fi aflat la Sibiu sau la Budapesta si noi si Irimia. Sucz nu e pe lista de promovare pentru nici un turneu, nu zice nici un promotor „fara asta nu va bag mai departe” si DACA BARBU AR FI INVINS PE UNUL DIN AIA DOI PE CARE TI I-AM CITAT CARE L-AU BATUT AI FI ZIS SIGUR „RAHAT, CE MARE LUCRU A INVINS, NU-I STIE NIMENI”. Nu mai zic ce-ai fi zis daca-l bateau englezul sau turcul ala pe Barbu, probabil ai fi facut petitie pe net sa nu mai aiba voie Barbu in gale mari. Dar sa-ti pun problema asa cum arata: ai avut si tu o minge la fileu cu Barnabas, un nene pe care sigur nu-l cunosti, si ce ti-ai zis, hai sa-l scot pe asta la tabla ca pe prost sa dea examen de 11 m in kickbox cu mine. Well, foarte bine faci, iti vor demonstra timpul si meciurile lui Barna de cine „ne-am ferit” noi. Poate pana la urma o sa-i vina pe chelie cuiva sa se faca meciul, mare scofala, faca-se. Barbu, daca trecea de turneu, era in situatia de a lua meci cu Kraus. E mai important sa aiba o a doua ocazie d-asta decat ce lista de valori ai tu pe care o bifezi singur pe un blog plus trei postaci de net care nu vor spune nici picati cu ceara cum ii cheama.
  @Decizie: N-am zis nici ca Barbu a pierdut nici ca a castigat, oricum n-ai fi ascultat nimic, dar eu nu am fost la gala cu scopul de a judeca. Am zis ce decizie s-a dat si cum a fost revocata si ca cel care a revocat-o nu era in pozitie de neutru, si implicit am mai zis ceva: daca erai pus sa informezi lumea, n-ai fi scris aici ca s-a dus Irimia sa ne ceara favoruri, de care de fapt n-am avut si nu vom avea nevoie. Irimia s-a dus sa ceara ce era normal: o explicatie, intrucat de la masa judecatorilor ni s-a spus „pregatiti-va de extra-round”, dupa care aflam toti ca stai ca nu e asa. E misto cat tii sa fii de obiectiv, dar nu tine. Astea fiind zise, Barbu era a) cel mai tanar din turneu b) cei doi cu care s-a luptat au fiecare peste 80 de meciuri de kickbox profesionist c) Radnic s-a oferit sa-si puna in joc cu Barbu centura de campion european profesionist versiunea WAKO numai ca e cu ceva discutii, ca asa cum a sunat oferta ar pune-o numai in Croatia la el acasa, unde s-a produs acum ceva timp defectiunea cu Barradas, aia da arbitraj sucit, ca l-au cam luat cu boo pana si croatii lui. So then, daca Barbu vrea sa-si incerce cocoasa, poate si mai sus (Kraus, daca Irimia produce banii, ca la Minsk va fi probabil francezul cu el) si mai jos (asta pe care l-a batut deja, dar la 5 reprize, unde e mai greu, si cu centura pe masa). N-am inteles unde s-a impiedicat Barbu si mai e ceva ce nu inteleg, daca e cum spui, de ce-ti bati capul? n-ai sportivi mai buni in vizor de care sa te ocupi? crezi ca daca o tii asa o sa schimbi ceva si daca da, ce sa fie aia? Oricum, succes la informarea corecta si dezinteresata si plina de profesionalism a lumii. Ne mai auzim.

 13. question spune:

  Ah, ca sa rezum, ca poate te oboseste discutia asta lunga: Recordul la profesionisti al lui Barnabas in afara Romaniei e negativ, adica bilantul meciurilor lui cu straini e cu net mai multe infrangeri. Penultimul care l-a batut, englezul, s-a lasat cu 3 trimiteri la podea. Daca Barnabas confirma ca poate face si altceva in strainatate decat sa bata un oarecare sau sa ia sfanta mamelor de batai de la prima liga si tot pe aia si de la liga 2 si de la ce vine sub, atunci poate e o chestie sa faca Irimia meciul. Altfel, se pare ca nu intelegi ceva: nu depinde de RG meciul in Ro, cu minima alternativa ca eu am facut oferta asa: daca Sucz e pasionat el personal de meci, facem meciul ad-hoc la noi in sala, avem ring, poa’ sa vina presa. Evident, nu vor fi bani, nu va fi audienta. Mai e si alternativa sa fie cineva convins ca meciul asta e misto si sa avem o oferta. Astept si eu oferta asta. Pana la momentul actual, oferta e pe cateva bloguri pe net si esti primul cetatean care se semneaza atunci cand o face. Esti, culmea, respectabil pentru asta. Rehak, la Sibiu, chiar asta a zis „ar fi misto sa stim si noi cine ne iubeste atat dar ne face rost de bani prea putini pentru atata love”. Mai e ceva ce n-ai inteles? Te pot ajuta cu ceva? Vrei sa ne vedem in 3 cu Irimia sa-i propui personal meciul si sa auzim ce are de zis? O sugestie concreta…?

 14. optimvs spune:

  Ba da, erai dator cu scuze, pentru ca eu nu numai ca nu te-am injurat, dar i-am mai si temperat pe altii cand te luasera la injuraturi. Dar, cum spuneam, asta e o chestie care tine de caracterul omului.

  In rest, ramane cum am stabilit: palmaresul lui Szucs cuprinde niste meciuri terminate in picioare contra unor nume mari, palmaresul lui Barbu nu cuprinde nici macar o gala de nivelul „It’s Showtime”. Iar textele alea ca faceam eu petitie daca pierdea Barbu cu turcul cu care a pierdut Szucs sunt aberatii de joasa speta.

  Treaba e simpla: nu te mai piti dupa corcodus, vezi inregistrarea meciului cu francezul si zi aici daca tu, ca arbitru nu ca antrenor, crezi ca trebuia dat extra-round.

  P.S. Crezi ca am nevoie de tine ca sa ma intalnesc cu Irimia? 😆

  P.P.S. Recunosc cinstit ca m-am cracanat de ras cand mi-a dat ieri Iosca mail sa-mi spuna ca pana si pe nusce site din Satu Mare ai intrat sa-l injuri pe Barnabas 😆 . Cred ca ar trebui sa stii care-i termenul medical pentru fixatii de-astea.

 15. question spune:

  Eu cred (ma rog, ma incapatanez sa cred) ca e ceva ce nu intelegi in ce-am zis. Afla tu care din lumea asta se considera opozabil ca palmares cuiva pentru record negativ. „Am dus meci in picioare cu x intr-o gala mare” suna cum suna faptul ca Iftimoaie era pe Eurosport iar Ghita si Sora umblau sa-i explice cum a fost invins Ghita de Ignashov in 2001 si Sora de Leko (asta era si mai tare) in 1997. Asa, si?
  Se pare si ca nu intelegi altceva, sau te faci ca nu intelegi. Palmaresul lui Barbu cuprinde gale de nivel K-1 oficiale, asta din urma e K-1 WGP Budapesta, e record omologat. Palmaresul lui Barbu cuprinde oameni cu 80 de meciuri pro si peste disputate in zone serioase ale sportului si last but not least, cu numele alea mari e mai interesant sa se bata direct, nu „prin proxy”, mariaj prin proxy nu se mai face din Evul Mediu.
  Urmand sa-ti mai explic ca:
  E vorba de revocarea unei decizii pentru care in orice loc normal din lume se cer explicatii „zi nene, de ce zici ca e asa”, timp in care, pana la aparitia mea aici matale „informai” lumea ca Irimia ne punea proptele. N-avem nevoie, iti repet, de proptele. Barbu a pierdut si a castigat meciuri cum se intampla peste tot in sport.
  Si mai e ceva haios de care nu stii, dar iti rezerv cireasa cand iti vei fi consumat incapatanarea cu Barna pana la capat.
  Ah, sa-ti mai amintesc ceva. Toti luptatorii din Ro care au cerut meciuri cu RG „ca RG se fereste de maaaarele roman x” au fost lasati sa faca putin spume (cazul Slave vs. Atodiresei si Barbu e unul tipic, si Slave are o lista de batai crunte mancate afara din Ro de la diversi campioni pe langa care Sucz e mic copil, floare de nufar). Dupa ce au facut spume, i-am injurat eu nitel pe ei si pe cine-i sustine. Dupa aia, intrucat sportul in Ro e mic, inevitabil a venit si meciul. Si dupa aia au regretat sincer ce facusera. Poate Sucz o fi alta scula. Dar tot ai ceva de explicat, simplu, dom’le: plateste cineva meciul asta? Ti-am zis, esti singurul nene care scrie despre maaarea provocare altfel decat anonim, pe aia de care zici nici dupa injuraturi ca la usa cortului nu i-am convins sa spuna cine sunt, sa aflu si eu cine e „onorabilul” care ne doreste atata rigoare pe scara valorica. Deci termenul medical pentru fixatii d-astea e cam asa: sportul asta nu e pe mila si cumsecadenie, vorbesti ca Tyson, iti asumi riscul sa ti se raspunda gen Mayweather. So then, fa ceva. Scoate la iveala interesul pentru acest maretz superfight. Cu ce sa ma duc eu la Irimia? „Stii, Edy, lume care scrie pe net vrea meciul, baga banu’? C’mon. Cu ce sa ma duc la Mihai? „Ai copil mic, dar renunta la meciurile programate pe bani si fa-l pe asta pe doi lei, ca moare tzara sa afle cine e cien”? Esti sigur ca pot sa fac ce-mi ceri, si daca da, pentru ce? Pentru „opinia informata” a blogului tau plus un site din Szatmar unde scriu pusti din sala lui Barna? Agenda lui Barbu are doua meciuri posibile, ti-am zis si care, plus redisputarea meciului cu francezul dupa ce s-a intamplat ceva interesant, dl. Iusko a analizat bine-bine daca se duce el la japonezi sau nu sa zica de Salmon ca merita un qualification pentru decizia asta, si a zis ca stai, ca poate redisputam meciul. Deci ai un raspuns si la asta, nush ce-au zis arbitrii pe ce era bazat, si daca ti-as zice oricum ai da-o sucita, dar stiu ce-a zis cine-a revocat decizia. Deci Barbu are cel putin 3 nene pe agenda, Radnic, francezul si poate un nene din esalonul mai mare al K-1 Max. Nice. Si tu il propui pe Barna ca a luat bataie frumos de la niste nume mari, si bataie pe rupte de la altii mai mici. Cool. Ai pe cineva care sustine aceeasi idee, sau iar vorbim intre foarte putini, dar priceperea ta grozava tine loc de audienta? Ca de cash tot n-am auzit. Care e nene oferta? Ca dupa ce o aud, urmeaza sa auzi vestea funny. Da’ am tinut-o putin la sertarel, ca asa e mai dulce polemica.

 16. optimvs spune:

  Incerc sa inteleg resorturile psihologice care te fac sa crezi ca daca scrii kilometri la fiecare post inseamna ca ai dreptate :lol:.

  Hai s-o luam pe rand, problema exemplului dat de tine e ca, dintre Szucs Barnabas si Mihai Barbu, primul e pe Eurosport iar al doilea e pe Sport.ro. Si ca primul s-a batut cu Gago Drago iar al doilea cu Salmon asta :lol:. In rest e cum zici tu :lol:.

  Poti fi sigur ca toata lumea intelege ca n-o sa-si dea Szucs sau Barbu pumni pe gratis, dar nu asta e problema aici, ci faptul ca tu te incapatanezi sa prezinti lucrurile ca si cum meciul n-ar avea sens 😆 .

  Acum, pana-mi faci tu surpriza aia, sa-ti arat eu ce link am primit aseara pe mail http://www.satumareonline.ro/cp/7/2439/Gala-Full-Fight-K1-%E2%80%93-show-total-!!!

  Si jos acolo la comentarii se produce unu’ unicorn, cred ca-l stim 😆 😆 :lol:, cu urmatoarea zicere:
  „Si privind maaaarele Sucz ai sa-ti traduc eu ce spui tu: aveti pe sacul de box al lui Alviar Lima, fara nici o victorie in palmares afara de un Vintila in pasa proasta, a facut 29 de ani, daca nu cumva 30 si nu va mai iese nici de journeyman sa cojiti de pe spinarea lui.Daca vrea sa demonstreze cine e, adresa RG e ultra-cunoscuta. Daca nu vrea sa demonstreze cine e, adresa prohabului meu pentru botul vostru e de asemenea cunoscuta.”

  Legatura cu ce discutau baietii aia despre salile din Satu Mare fiind sublima, dar… 😆 In schimb spumele tale la adresa lui Szucs asta, care din ce vad eu n-a injurat pe nimeni si in general vorbind si-a vazut de treaba lui, fiind cam aberante.

 17. question spune:

  Draga, ej ca de obicei. Acum dupa tot tambalaul, hai sa-ti spun chestii pe care era misto sa le stii. Barbu a fost pe Eurosport, te las pe tine sa cauti unde, deci lasa prostiile. Barbu are 23 de ani, deci are ceva ce Barna nu prea mai are: timp. Iti repet o chestie care ar trebui sa tina de bun simt sportiv: recordul negativ nu e opozabil. In orice loc din lume te-ai duce sa provoci pe cineva, ba chiar facand-o ca si cum esti un maaaaare nene, spunand cine te-a batut si cat de rau, devii ridicul, nu eligibil.
  Acum problema centrala: eu comentez cum doresc, unde doresc, ca si matale. Normal ca le-am aratat prohabul PENTRU CA SI EI SE FACEAU CA NU STIU CEVA CE ERA STIUT. Domnia ta ai scuze, dar ei, daca pretind ca sunt din sport, n-au. Meciul Barna-Mihai a fost de fapt in discutii de doua ori, si de ambele dati nu s-a produs din motive independente de vointa partilor. Prima data a fost la Klash 2007 Sibiu, cand Barbu avea ca oponenti desemnati Vintila sau Sucz. Eduard Irimia a intervenit din pozitii de forta, ceea ce la vremea respectiva nu ni l-a facut simpatic, intrucat el il considera pe Barbu un asset pentru Lk, si nu-l dorea intr-o gala a altcuiva, si a fortat obtinerea de conditii de exclusivitate pentru Barbu, alternativa fiind ca toti ceilalti din RG (Atodiresei, fratii Buda etc) sa nu mai lupte la el. A trebuit sa ne repliem, a fost cearta, ne-am impacat ulterior. A doua oara meciul era programat acum la Sibiu, la acelasi Klash, unde se discutase de Tita-Sucz sau de Barbu-Sucz. Nu s-a produs niciuna nici cealalta. Sucz s-a accidentat. Asta e tot, la momentul actual. Nu se fereste nimeni de nimeni. Nu mai bagati botul (pardon) la abureli de pe net. Recunosc ca si eu am facut pe Titi dificilu’. Daca s-o face meciul sau nu, vorbim pe concret cand s-o produce, sau cand o sa fie prea batrani ca sa mai speram asta. Restul sunt goange. Cel mai bun din 6 romani de div. A nu e, crede-ma, nici o sfaraiala.

 18. optimvs spune:

  Mai, eu ma uit la ce se discuta acolo si comentariul tau e din alt film 😆 . Asta m-a distrat, plus faza cu „daca vrea sa demonstreze cine e samd” 😆

  Oricum, tot e de bine ca ti-ai dat pana la urma seama cat de aberanta era pozitia pe care te situai, pozitie de pe urma careia cel mai mult aveati de pierdut tot voi, RG si Mihai Barbu.

  P.S. Aia cu prea batrani are un sambure de adevar, peste vreo 4-5 ani oricum il bate Barbu pe Szucs by default 😆 .

 19. question spune:

  Iti dau un exemplu de nene fara multa faima cu care as accepta mult mai greu meci. Se cheama Jose Barradas. Barradas a avut o confruntare cu Radnic invins de Barbu la turneu deunazi, l-a batut ca la carte, decizia i s-a dat lui Radnic ca era la el acasa. Aparent Barradas e din aceeasi liga. In realitate e un tip tare, atipic, stangaci, care, cand zici ca l-ai inmuiat iti mai scoate doi asi din maneca si mai are un talent oribil – te face sa arati rau la public. Il bati mar, si lumea il iubeste pe el. Si are 24 de ani. Asta e un caz tipic de meci care se ia cu targuiala. Mai sunt si altii. Revenind la turneu, am fost extrem de nemultumit de atmosfera creata ca Irimia se dusese sa ne puna pile. N-aveam nevoie. De fapt, pe undeva e bine ca Barbu nu s-a dus inca in zona „eligibil pentru Japonia”. Zona aia nu face hepi (sic!) pe nimeni ca atunci cand esti la grei, motivul e simplu: in „Max” in Japonia sunt numai tipi rai si toti nou venitii au fost tratati fara menajamente. Virgil Kalakoda e fiu de manager si matchmaker K-1 si l-au pus din prima cu Kraus, pe urma cu Buakaw, pe urma cu Souwer, cu scuza ca i-au dat intre timp si doi insi abordabili. Dupa Kraus a pus singur poze cu cum arata coapsa lui, avea o umflatura cat un pepene mai mic. Nikky Holzken era tanara speranta de la Golden Glory, a trecut de calificari in Europa si a dat de doua ori la rand de Buakaw, si baiatul ala, mai mult ca Barradas, iti strica meciul si cand il castigi, lasand la o parte cat de urat arati cand pierzi. Holzken la 26 de ani are marca de „not good enough” dupa numai doua incercari acordate. Asa ca nu e nici o fericire sa te confrunti cu zona aia in Jp. E mai bine sa incepi cu cate un nume greu in Europa. Si nici aia nu e usor, pentru ca pentru cineva precum Souwer sau Kraus meciurile din Europa nu prezinta interes decat daca le aduc bani grei (greu de gasit) sau oponenti usori (nu e nici o aluzie la Barna, e o constatare generica) sau amandoua. Inca odata, time will tell.

 20. optimvs spune:

  Asta e o chestie clara, ca in Max sunt o gramada de insi de care spectatorul roman mediu spre evoluat, cat de cat informat, nici n-a auzit, si care sunt totusi mult peste nivelul din Romania. Din punctul asta de vedere, la grei avem, culmea, mult mai multe sanse sa iesim mai repede in lumea buna.

  Acum , apropo de meciuri cu adversari tari din Europa, sa fim seriosi, Kraus putea fi oricand adus la Bucuresti, nu e comparabil la scoruri cu greii „de firma”. Vorba aia, nu cred c-a luat prea mult sa-l snopeasca pe slovacul ala la Collizion Praga. Dar nu cred ca se inghesuie nimeni de la noi sa se bata cu el, nu intr-un superfight in orice caz. Bursa-i mica si pumnii de luat sunt grei.

 21. question spune:

  Nope, not quite. Nimeni nu va spune asta pe fata, dar cei din prima linie nu iau meciuri asa usor nici cand le convine banu’ pentru ca stiu ca daca cineva le castiga ceva prin Europa, tocmai i-au facut respectivului un „Career-builder”. Uneori ii prinzi, alteori nu. Unii au contract cu K-1 sau cu manageri ai K-1 si nu pot face ce vor, ci ce li se cere. In mod particular cu Dennis Krauweel si cu sala lui am avut doua dispute. Una la meciul Vintila-Buda (unde ambele tabere au fost nemultumite, ei au zis ca nu trebuia extraround ca Vintila castigase, noi l-am bruftuluit pe arbitrul Loiseul, ala care a gafat ulterior si la Zmara-Sora II, pentru ca a intrerupt aiurea o faza de avantaj clar a lui Buda, cand Vintila era pe corzi dezechilibrat de o lovitura de picior si Buda a reluat cu un croseu puternic. Loiseul a zis „stop” si chiar si Vintila a protestat, ca vezi-doamne nu era legal sa fie lovit. Ei cerusera reguli thaibox, acolo scrie ca lovitura de picior care dezechilibreaza urmata de reluare cu alt procedeu in forta nu numai ca nu e ilegala, e chiar punctata preemptiv fata de orice altceva. In fine, caraieli. A urmat o caraiala identica la Buda-Ajay Balgobind, inca un exemplu de anonim tare. Ei au zis ca ala facuse damage cu lowkick, noi am contraargumentat „care damage, ca cu asa ceva nu dai pumni in cap de-i sare respectivului garda”. Si tot asa. La faza asta, Kraus, care n-are nimic de demonstrat in Ro, si care nu e usa de biserica (dupa meciul cu Buakaw din Olanda, cand decizia i s-a dat lui Kraus desi toti olandezii au luat treaba cu huoo imi venea sa le scriu ‘voi vorbirati, fratilor’?), poate gandi ca n-are rost sa se riste in Ro cand exista n alternative mai comode. Eu sincer regret vremea 5-rounderelor. Atunci pana si meciurile de newcomers erau sare si piper. Se mai tragea de o decizie, dar era greu. Acum toata lumea trece prea multe chestii prin ciur si prin sita. Daca insa ne ajuta putin criza, chiar si fanii fotbalului vor decide pana la urma ca sportul astalalt cere mai putin si ofera mai mult show. Sau poate aiurez eu. 🙂

 22. question spune:

  By the way, l-au adus pe Holzken in Romania cand a facut Zmarandescu gala TotalK si Holzken era un anonim. Bietul roman care a luptat cu el a luat spinning heel kick in cap, m-a durut sa ma uit. Apropos de adus straini tari in Romania: ce iroseala…

 23. optimvs spune:

  Auirezi grav, ca la sportul asta e cam greu sa te duci la o gala si sa le treci alora mamele prin toata materia :lol:. Cred ca nu realizezi cat la suta din publicul de pe stadioanele de fotbal este interesat aproape exclusiv de treaba asta 😆 .

  Iar la chestia cu Kraus sa fim seriosi, daca a luptat la Praga cu slovacul ala absolut anonim, nu vad ce-ar avea Bucurestiul si Barbu/Szucs.

 24. question spune:

  „Iar la chestia cu Kraus sa fim seriosi, daca a luptat la Praga cu slovacul ala absolut anonim, nu vad ce-ar avea Bucurestiul si Barbu/Szucs”

  N-am zis ca e imposibil, am zis ca e greu sa negociezi cu olandezi. 😀 Adica, e usor, cand le dai tot ce vor si nu comentezi (adica, atunci cand nu negociezi). 😀 In rest, cand e vorba sa faca si ei ceva pentru ce-ti cer, e cu dureri fizice si psihice. Si una lume pe-aici nu e obisnuita cu stilul asta. Glumesc pe jumatate. 😀

 25. optimvs spune:

  Am avut ocazia se negociez cu olandezi (bine, nu pe teme de-astea, dar imi inchipui ca nu-i nici o diferenta) si se cunoaste ca, spre deosebire de noi, sunt neam de negustori. Asta, pe de alta parte insa, inseamna si ca vor accepta o oferta corecta, reciproc avantajoasa, desigur dupa ce incearca mai intai sa te fraiereasca in toate felurile posibile 😆 .

  In schimb, sunt foarte parolisti, ceea ce la noi e rar de tot. Pe scurt, olandezul incearca sa te friga cat poate la negociere, in vreme ce romanasul mediu crede ca e mare negustor daca trage tepe dupa ce a batut palma.

 26. question spune:

  „Pe scurt, olandezul incearca sa te friga cat poate la negociere”
  Eh, sa vezi chestie, trebuie sa-i intrebi si sa precizeze exact cand considera ei negocierea incheiata. Iftimoaie si subsemnatul am avut o negociere d-asta cu un nene din K-1 acum niste ani si s-a jurat ca ala e pretul, x. Dupa o luna, pretul era x+50%. Bah, te-ai jurat, ce pana mea faci. Aaa, m-ati enervat, negocierea nu s-a terminat, pretul e x+x. Ifty s-a enervat rau si i-a zis cat o are si ce urmeaza sa faca gagica olandezului cu ea (olandezul avea o gagica marpha, italianca, ii convenea lui Ifty). Daca nu minte, Ifty e XXL. Olandezul a zis chestii urate si a renuntat. 😀 😀 😀 A facut afacerea aia cu un alt roman si ala l-a facut de si-a smuls parul din cap, desi nu avea mult. A invatat si ala cu ocazia asta o lectie, eschivele romanilor, haha.

 27. optimvs spune:

  Negocierea se termina cand ai batut palma si ai semnat contractul. Nu-mi spune ca semnaseti ceva si ala s-a sucit pe urma, ca nu prea cred.

 28. question spune:

  E mai complicat, ca era o franciza si erau acte in etape. Dar forget it, ca oricum nu e din topicul asta. Sa vedem cum sta sportul romanesc cu cash-ul, si vom vedea ce se poate promova si ce nu. Deocamdata vestile nu sunt stralucite deloc. :/

 29. optimvs spune:

  Nici eu nu cred c-o sa obtina Irimia mari sponsorizari pentru GP-ul asta, contextul economic e realmente nasol. Dar ar fi totusi frumos sa iasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: