Băsescu a pierdut alegerile din PSD

 Deşi a luat temeinic ţara în stăpânire după ce Geoană i-a oferit pe tavă al doilea mandat, prin vizita la Vântu, Traian Băsescu nu a reuşit să câştige alegerile din PSD. Şi asta nu pentru că n-ar fi încercat din răsputeri, dovada cea mai clară fiind şantajul cu probele obţinute de un serviciu secret, în urma căruia Cristian Diaconescu a fost silit să renunţe la candidatură în favoarea prostănacului.

 Numai că, de data asta, Băsescu n-avea cum să câştige: oricât de dezorganizaţi, şantajabili, corupţi şi avizi de putere ar fi pesediştii, adevărul elementar că Geoană a pierdut intenţionat nişte alegeri deja câştigate nu poate fi schimbat. Lucru care s-a tradus nu prin apariţia vreunei simpatii subite pentru „babyface” Ponta, ci prin refuzul de facto a peste jumatate dintre delegaţii de la congresul PSD de a-l realege pe prostănac a transforma partidul într-o anexa a PDL.

 Acestea fiind zise, e clar că Ponta, ginere de profesie, ca şi mentorul său Năstase, nu are nici ascendentul moral necesar strunirii diverselor grupuri de presiune din PSD, nici magnetismul personal care ar putea garanta câştigarea viitoarelor alegeri prezidenţiale. Dar barem are marea calitate că nu e un cal strunit de Băsescu: măcar se poate conta pe faptul că  nu va pierde intenţionat cursa din 2014. 

 Practic, prin eliminarea din ecuaţie a calului troian Geoană, viaţa politică din România revine oarecum la normal. În cazul în care şi Crin Antonescu va reuşi să păstreze controlul PNL-ului, PDL are toate şansele să rămână un partid izolat politic, silit să cedeze şantajelor din ce în ce mai dure ale UDMR pentru a păstra fragila majoritate încropită după prezidenţiale prin şantaje şi cumpărări de parlamentari. Lucru care va duce, inexorabil, la o puternică eroziune electorală a partidului de curte al lui Traian Băsescu.

Reclame

5 Responses to Băsescu a pierdut alegerile din PSD

 1. cenusarul spune:

  mda. pertinenta analiza. mi-ar fi palcut o fata mai spalata, totusi, la sefia PSD.

 2. optimvs spune:

  Ponta nu e un nespalat, doar un carierist fara nici un fel de lipici la mase.

  Marea problema a PSD vor fi urmatoarele alegeri prezidentiale, pana atunci partidul o sa se tina destul de bine sub sefia lui Ponta.

 3. question spune:

  Eu cred ca altceva n-are Ponta, nu ascendent moral, desi e frumos ca mai gandeste cineva ca-ti trebuie asa ceva ca sa stapanesti un partid. Cred ca n-are bani destui. Si din cauza asta e la fel de bun (sau rau…) ca Geoana: si el si Mircea Geoana incap cu tot bugetul lor in matreatza scuturata de Goagal cu o fluturare de mana de pe capshor. Sau in negrul de sub unghia deshtului mic de la piciorul lui Ady. E frumos sa crezi ca lipsa lichiditatilor poate fi compensata de alte alea (bine, nici alte alea acestea nu se vad) dar cred ca democratia americana e un exemplu ca lichiditatile conteaza si aici si oriunde intr-un fel: size matters. Ponta pare subtire rau la capitolul asta. Si are si un nume funny pentru un biolog. Ponta = depozit de oua de nevertebrate. Omizi, alea-alea. 😀

 4. optimvs spune:

  Tot ponta se zice si la reptile :D.

  In alta ordine de idei, Iliescu n-avea un chior, si a stapanit partidul ala mult mai bine decat o s-o faca oricine in urmatorii 20 de ani. Nici Basescu nu era vreun mare bogatas cand l-a lichidat politic pe „esti cel mai bun, Petre” 😆 .

  Principala calitate a unui lider de partid nu e sa fie bogat in bani, ci in voturi. Iar la acest capitol Ponta e chiar sarac.

 5. question spune:

  Sa rectific un pic: bani sau ceea ce-i genereaza pe ei, sau ceea ce genereaza puterea care-i substituie, de exemplu charisma. N-are nici de unele. Impertinenta e misto cand esti pitziponc si vrei sa te afirmi in media. Dupa asta, daca n-ai si altceva in tescherea, devine mai degraba producatoare de anticorpi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: