Zmărăndescu, vânat de clanul Becali?

 O să încep acest articol cu declaraţiile făcute de Cătălin Zmărăndescu acum câteva săptămâni, la emisiunea lui Măruţă, referitor la situaţiile prin care a trecut după ce a executat ordinul lui Becali de a-i sechestra pe hoţii care furaseră maşina oierului. Din păcate, cum nu urmăresc nici emisiunea lui Măruţă de la ProTv şi nici pe cea a lui Mădălin Ionescu de la Antena 1, dispun doar de fragmentele care au fost postate pe net, dar care sunt, cred eu, destul de edificatoare.

 După ce a relatat cum a fost săltat cu mascaţii şi în ce situaţie financiară a ajuns, Cătălin Zmărăndescu a recunoscut, de faţă cu fetiţa lui, că ajunsese în pragul sinuciderii:

   Sincer, la momentul respectiv, după ce am aflat de aceste declaraţii şi am văzut imaginile, am crezut că e vorba de un publicity stunt tip „Cinderella Man” făcut de Eduard Irimia în cârdăşie cu MediaPro. Cum însă aveam unele dubii că Zmărăndescu ar marşa la aşa ceva, am preferat să mai aştept niţel înainte de a scrie, şi bine am făcut.

 Imediat ce a devenit evident că, reintrat în lumea sporturilor de contact, Cătălin Zmărăndescu e pe punctul de a-şi relansa cariera, au început să apară, prin diferite fiţuici de scandal, articole despre datoriile imense pe care fostul director al firmei Zmărăndescu VIP Security SRL le-ar avea către diferite persoane.  Invitat într-o altă emisiune a lui Măruţă, Zmărăndescu şi-a prezentat punctul de vedere, destul de coerent pe ansamblu, chiar dacă, uneori, nu părea să spună (tot) adevărul:

 Ce a urmat a fost însă uluitor: mai întâi la Măruţă şi apoi în emisiunea Acces Direct de la Antena 1, proprietarul canisei Kris, pe nume Cristian Vătau, afacerist despre ale cărui isprăvi puteţi citi pe larg aici,  a susţinut că Zmărăndescu datorează 3,5  milioane de euro, că s-ar fi imprumutat „de ici de colo” cu sume curpinse între câteva zeci şi câteva sute de mii de euro „pe bază de prietenie” şi că acum refuză să returneze banii.  Cu tot aspectul lui de babyface, Măruţă a avut puterea să-l întrebe pe Vătau de ce-i cere lui Zmărăndescu banii datoraţi de firma la care acesta nu era nici măcar administrator, darmite patron, primind un răspuns penibil-grotesc pe care vă las să-l apreciaţi la  justa valoare:

 În schimb, la Antena 1, Mădălin Ionescu a marşat din plin,  chiar plusând cu un  ” e clar că Zmărăndescu e în degringoladă”, deşi în studio, se afla, pe post de păgubit, chiar Dan Pătraşcu, fiul administratorului firmei la care Zmărăndescu era doar director.

 Cu experienţa mea de vreo 10 ani de jurnalism de investigaţii, pot spune cu mâna pe inimă că „dovezile” prezentate de Vătau şi Pătraşcu sunt ridicole. Mai mult decât atât, sugerează mai degrabă folosirea lui Cătălin Zmărăndescu pe post de ţap ispăşitor într-o afacere tipic becaliotă, orchestrată de clanul oierului şi în care luptătorul a fost folosit pe post de faţadă.  Singura acuzaţie mai serioasă, şi anume că Zmărăndescu ar fi împrumutat firma cu acte în regulă, şi apoi ar fi scos banii deşi era suspendat din calităţile deţinute în firmă, ca urmare a arestării sale în afacerea sechestrării hoţilor, nu a fost probată în nici un fel, şi poate fi oricând infirmată de existenţa unui alt document, de repunere în drepturi, anterior scoaterii banilor din bancă.

  Oricum ar sta însă lucrurile, îmi vine foarte greu să-l văd pe Cătălin Zmărăndescu tocând 3,5 milioane de euro şi apoi stând cu chirie în trei camere, cu copiii în „bătaia puştii” creditorilor. Din acest punct de vedere povestea este oricum cusută cu aţă albă, la fel ca şi pretenţiile lui Vătau că l-ar fi împrumutat pe Zmărăndescu de cinci ori cu câte 10.000 de euro, fără acte, martori sau garanţii.

 Toată tărăşenia arată mai degrabă a tentativă a lui Becali de a-l îngropa definitiv pe cel care i-a fost câine credinicos atâţia ani, şi care nu a acceptat să înfunde puşcăria pentru un deceniu din cauză că a executat un ordin primit de la patronul său.  Sigur, nu e exclus să mai apară elemente noi, dar, repet, citiţi acest articol şi, dincolo de povestea uşor romanţată, veţi vedea faţa unui om pur şi simplu incapabil să toace pe nimic 3,5 milioane de euro.

5 Responses to Zmărăndescu, vânat de clanul Becali?

 1. question spune:

  Exista un amanunt. Eu am auzit o paleta vasta de zvonuri de la credibil la „si eu il urasc pe Zmara” despre datoriile astea. Amanuntul „neimportant” (lol) l-a zis domnul cu canisa, ca banii astia in mare parte (sweet Jesus, „partea” era cu sume in 5 si 6 cifre, his saying) au fost dati pe amicitie, pe cuvant de onoare, pe da aici o mie, dau inapoi cinci sute, da iar doua mii. Pai sa zicem ca Zmara chiar a procedat asa. Da’ nenea asta ce-are in cap ca a ajuns la suma asta „din vorbe”? 😀 😀 😀

 2. optimvs spune:

  Trec peste faptul ca ajungea sa te uiti la fetele „creditorilor” ca sa-ti dai seama ce sanse erau sa dea bani fara inscrisuri, martori sau garantii.

  Ramane insa un adevar elementar: Catalin Zmarandescu e un om care a trait cea mai mare parte a vietii intr-o saracie lucie. Cum nu baga in vena, nu joaca la cazinou, iar cu femeile a cheltuit doar cat sa nu zica anturajul ca nu-i businessman prosper :lol:, ramane intrebarea ce-ar fi putut sa faca el cu 3.5 milioane de euro, cat zic astia ca ar avea datorii? Poate mai vine Vatau cu nepotii lui Becali de mana la Maruta si ne spune ca o sta Zmarandescu in 3 camere cu chirie, dar pe pereti are numai tablouri de maestri olandezi 😆 😆 😆

 3. sandu acatrinei spune:

  domnule jurnalist,nu iese fum fara foc..

 4. optimvs spune:

  Ti-am editat comentariul, aici lumea se exprima civilizat sau deloc.

  Nu iese fum fara foc e o zicala valabila intr-o societate normala, nu intr-una ca a noastra, unde cativa membri ai unui grup infractional organizat (clanul Becali) se pot plimba nestingheriti pe la televiziuni, fluturand acuzatii despre datorii de ordinul milioanelor de euro. Asta in vreme ce aduc probe (si alea discutabile, ca nu era Zmarandescu administratorul firmei, ci taman tatal unuia dintre acuzatori) pentru vreo doua mii amarate.

 5. Sorina spune:

  Cei de la KANISA KRIS mi au vândut un catel bolnav de parvoviroza !!!…va rog faceți ceva cu oamenii astia!!..de duminica seara sta numai pe perfuzii..nu se știe dacă scapă!!..va rog ajutati-ma!!!..trimiteti controale peste iei!!..dacă Catelusul meu moare o sa merg direct la televiziuni!!..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: