Moartea preşedintelui polonez Lech Kaczynski, accident sau crimă?

 Guvernatorul regiunii ruse Smolensk, Sergei Anufriev, a declarat cu puţin timp în urmă că avionul Tu-154 care-l transporta pe preşedintele Poloniei s-a prăbuşit lângă aeroportul din Smolensk. La bord se aflau 87 de persoane, inclusiv preşedintele polonez Lech Kaczynski şi soţia sa. Ministrul de externe polonez a confirmat că la bordul avionului se afla preşedintele Poloniei. Conform unor oficiali ruşi, nu există supravieţuitori.

 Regiunea Smolensk se află la 400 de kilometri de Moscova. În zonă se află pădurea Katyn, locul unde, în timpul celui de-al doilea război mondial, 30.000 de ofiţeri polonezi a fost asasinaţi de KGB, la ordinul lui Stalin.

 Amatorii de teoria conspiratiei vor remarca fara indoiala  faptul ca Polonia a fost singura tara europeana asupra careia criza practic n-a avut impact si care, de asemenea, nu a marsat la isteria AH1N1. În plus, Polonia a refuzat să participe la scutul american anti-rachetă şi menţinea relaţii destul de bune cu Rusia.

 Puţini mai ştiu azi că şi liderul Poloniei din timpul celui de-al doilea război mondial, generalul Władysław Sikorski, a avut exact aceeaşi soartă, murind într-un suspect accident de avion în 1943, în Gibraltar. Moartea sa, survenită la puţin timp după ce guvernul polonez în exil rupsese relaţiile cu URSS, ca urmare a descoperirii de către armata germană a gropilor comune de la Katyn, a deschis drumul spre conferinţa de la Teheran, în care Churchill şi Roosevelt au consimţit ca o bună parte a Poloniei să fie cedată Uniunii Sovietice, iar ţara să intre în sfera de influenţă a sovieticilor.

Reclame

3 Responses to Moartea preşedintelui polonez Lech Kaczynski, accident sau crimă?

  1. GreuDeGasitID spune:

    Un al doilea Katyn. Accidental de data asta.

  2. GreuDeGasitID spune:

    Vad ca tragi spre crima.

  3. optimvs spune:

    Coincidenta ar fi cam mare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: