Inter-Barcelona, meci stricat de un arbitraj tip Corpodean

 Spectacolul grotesc oferit aseară, în semifinala Champions League, de brigada portugheză condusă de centralul  Olegario Benquerenca a demonstrat, dacă mai era nevoie, că arbitrajele tip Corpodean, Deaconu, Heleşteanu, Augustus Constantin şamd nu sunt doar apanajul coruptului fotbal românesc. Barcelona pur şi simplu nu a fost lăsată de arbitru să joace în prima repriză, fiecare contact dintre catalani şi jucătorii Interului fiind judecat de portughez, aproape invariabil, ca fiind fault în atac. Şi, cum elevii lui Mourinho păreau să ştie consemnul (sau se prinseseră foarte repede dincotro bate vântul), se tăvăleau la cea mai mică atingere, obţinând imediat faultul şi, implicit, posesia balonului.

 Întrucât nici asta nu era destul, iar scorul de 2-1 pentru Inter era departe de a fi liniştitor din perspectiva returului,  Olegario Benquerenca a ieşit la rampă şi după pauză cu decizii importante, toate în favoarea Interului: golul de 3-1 al lui Diego Milito validat în pofida evidentei poziţii de ofsaid, şi un penalty clar ca lumina zilei neacordat Barcelonei la faultul în careu comis asupra lui Dani Alves. Practic, în locul unui 2-2 echitabil după aspectul jocului, brigada portugheză a făcut ca scorul final să fie 3-1 iar Interul antrenat de portughezul Mourinho să aibă prima şansă de a se califica în finală.

 Voi trece peste stupiditatea evidentă a conducerii Barcelonei, care, mult prea încrezătoare în jocul bun al propriei echipe, a acceptat o brigadă portugheză la acest meci. Nici nu era nevoie ca Interul să-l aibă pe Mourinho antrenor pentru ca arbitrii să se dea în spectacol: cine cunoaşte cât de cât „dragostea” pe care spaniolii şi portughezii şi-o poartă reciproc (din motive istorice pe care n-are sens să le detaliez aici) înţelege de ce un arbitru portughez ar fi tras oricum contra unei echipe spaniole care lupta pentru calificarea în finala Chiampions League.

 Problema de fond în acest caz, ca şi în multe altele, este refuzul FIFA de a accepta arbitrajul video. Sigur că portughezul Olegario Benquerenca tot ar fi împiedicat Barcelona să-şi facă jocul, fluierând fault în atac la orice plonjon al fundaşilor interişti, dar deciziile majore, care au produs nemijlocit vicierea de rezultat de aseară, ar fi fost „întoarse” de arbitrul din faţa televizorului. Numai că mafiotul Blatter şi clicile din UEFA şi FIFA preferă să poată decide ele cine câştigă trofee şi cine ajunge în fazele finale ale competiţiilor jucate pe multe milioane de euro , în loc ca învingătoarele să fie hotărâte pe gazon.

Anunțuri

3 Responses to Inter-Barcelona, meci stricat de un arbitraj tip Corpodean

  1. cenusarul spune:

    da, am vazut si eu meciul, era de cacao jocul lui inter, cu plonjoane si cazaturi spectaculoase dar fara contact. arbitrul fluiera intr-una, vorb-aia: eu cand vreau sa fluier, fluier si fragmenta jocul, astfel incat tot meciul a fost unul slab, lipsit de cursivitate, viteza si spectacol.

  2. JLB spune:

    Arbitraj perfect corect,mai terminati naiba cu chestile astea,ca nici la milito nu a fost ofside cand a scapat singur cu portarul,si oricum sa nu cred ca a fost off-side nici la golul lui milito.De penalty nici nu se pune problema,alves a lasat piciorul in spate ca sa il atinga adversarul si mai apoi sa cada hoteste.Arbitraj imacualt.

  3. optimvs spune:

    Am impresia ca ai vazut alt meci. Alves a fost lovit din spate, deci n-avea cum sa-si lase piciorul, la Milito a fost ofsaid clar ca lumina zilei, iar faza aia din prima repriza era la limita (si oricum nu scapa singur ci cu fundas pe el). Toate erorile venind pe fondul unui arbitraj tip „orice contact e fault pentru Inter” de zici ca era meci Gloria Bistrita cu Unirea Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: