Teo Trandafir, vedeta prostimii, a ajuns în Parlament

 În România anului 2010, cuvântul „prostime” pare a-şi fi schimbat sensul: nu mai defineşte marea masă a oamenilor „de rând”, cu posibilităţi materiale cvasi-inexistente şi, implicit, lipsiţi de orice educaţie, ca în secolul al XIX-lea, ci se suprapune perfect consumatorilor de manele, de show-uri cu ţigani, de „State de România”,  de „Ştirile de la ora 5” şi, în general vorbind, tuturor românilor care au încetat de mut să-şi mai folosească în vreun fel creierul.

 Această prostime de tip nou, nu neapărat lipsită de studii (doar Ceauşescu avea ambiţia să umple ţara de absolvenţi de facultate, iar după ’89 rolul cizmarului a fost preluat de învăţământul pe parai), ci mai degrabă de backgroundul intelectual necesar saltului de la praşilă la bibliotecă, formează de ani buni şi publicul emisiunilor lui Teo Trandafir. Duduie care a demonstrat, la începutul carierei sale „pe sticlă”, că poate şi altceva, dar care a decis, la un moment dat, că vrea să facă bani, indiferent în ce abisuri abjecte ale televiziunii de tranziţie trebuie să se scufunde pentru asta. 

 Aşa se face că, în bună măsură, publicul lui Teo Trandafir se suprapune cu bazinul electoral al matrozului de la Cotroceni (vorba aia, nu cred că a văzut cineva vreun taximetrist manelist care să fi votat cu Antonescu, nu? ) . Şi, firesc ar spune unii, a intervenit şi mariajul electoral, care a culminat cu nunta cu lăutari de aseară: ginerică Băsescu a pus la bătaie aparatul de partid şi de stat plus prostimea proprie, iar miresica Teo şi-a adus zestrea de gospodine cu IQ mai mic decât numărul de la pantof.

 Sigur, la acest succes absolut previzibil au contribuit şi prestaţia contracandidatului, Liliana Mincă fostă Ghervasiuc, pe veci asociată de români cu dubioasele reporturi de la 6 din 49, şi blatul făcut de primarul de la sectorul 4, nesfârşitul „Piedone” Popescu. Dar, sincer, cred că astea sunt detalii, întrucât diferenţa de 8 procente nu ar fi fost, probabil, remontată, nici dacă un candidat mai competitiv al alianţei PSD-PC ar fi fost bine susţinut de primarul de sector.

 Problema de fond, pe care  intrarea lui Teo Trandafir în Parlament o pune mult mai evident decât realegerea lui Băsescu, este dictatura prostimii (definită din punct de vedere intelectual, nu social). Oameni care nu pot judeca incapacitatea unui regim de a gestiona coerent criza economică, de a reprezenta decent ţara pe scena internaţională sau de a face să funcţioneze componente de bază ale statului, cum ar fi justiţia, poliţia, sistemul de sănătate, transporturile şamd, votează visceral în favoarea unor candidaţi care nu ştiu decât să scoată iepuri din pălărie. Că iepurii se numesc „cruciada antimoguli” şi „lupta împotriva comunismului” sau „emisiuni cu ţigani şi manelişti” chiar nu contează…

9 Responses to Teo Trandafir, vedeta prostimii, a ajuns în Parlament

 1. mihaibeltechi spune:

  Liliana Mincă fostă Ghervasiuc ar fi catindata elitelor aristocratice?

 2. plano10 spune:

  Nu e singura Theo.
  Scoaterea notorietatii la mezat pentru o cauza care dauneaza democratiei este un sport national in Romania!

 3. optimvs spune:

  @mihai Tu ai citit articolul?

  „Dar, sincer, cred că astea sunt detalii, întrucât diferenţa de 8 procente nu ar fi fost, probabil, remontată, nici dacă un candidat mai competitiv al alianţei PSD-PC ar fi fost bine susţinut de primarul de sector.”

  In plus, folosirea cuvantului aristocratice e total aiurea, cata vreme eu ma refeream la prostime dpdv intelectual, nu social.

 4. cenusarul spune:

  urmeaza in parlament guta, adrian minune, copilul de aur, sorinel pustiul. asta-i romania mon cher esti paseist. 80% din absolventii de facultate pleaca in strainatate.

 5. alex spune:

  Asta este Romania!Unde traiesti?Nu prea inteleg rostul articolului tau..dar in fne daca iesea „hocus-pocus 6 /49” o alegea tot prostimea care joaca la loto in speranta ca va lua potul cel mare…daca a iesit Teo, nu este bine ca este o inculta si o analfabeta care la fel ,este aleasa de prostime….pe cine vroiai sa aleaga?
  Nu cred ca Teo este miresica lui Base si nici ca a fost aleasa de prostime…o iubesc multi oameni cu colana pe Teo si au votat-o…acum ne mai roade si invidia!!!

 6. optimvs spune:

  Hai sa fim seriosi, de ani buni Teo se identifica perfect cu segmentul casnicelor si manelistilor. Sigur ca, si printre casnice, sunt destule femei cu caracter, dar caracterul nu tine loc de intelect (si nici intelectul de caracter, dar asta e deja alta discutie).

  Invidie? Hmm, nu, daca mi-o fi scris sa ajung vreodata parlamentar, sigur n-o s-o fac la remorca unui matroz chior care a nenorocit Romania.

 7. alex spune:

  Dar Teo nu lucreaza pentru Basescu,ca au aceasi culoare politica este adevarat ,dar asta nu inseamna ca au si aceleasi intentii,din contra ea a votat motinuea de cenzura pt. demiterea lui BOC…oricum nu are rost sa discutam pe tema asta eu sunt apolitic nu am votat si nici nu o sa votez in curand,dar imi pare rau ca este pusa intro lumina proasta Teo care chiar vrea sa faca ceva….

  Mersi mult!

 8. optimvs spune:

  Faptul ca Teo a votat pentru motiune e doar o dovada de oportunism feroce, cuplat cu o evidenta lipsa de caracter. A actionat stil „fa-te frate cu dracu’ pana treci lacu’ „.

  Parerea mea e ca nu avea ce sa caute in combinatie cu Basescu/PD-L, daca se respecta cat de cat.

 9. Eugen spune:

  Sunt indurerat sa aflu aceasta veste si cu sufletul meu sunt alaturi de ea la aceasta grea suferinta… Fiti si voi impreuna cu noi si adresati un gand bun… Cu stima, Eugen Ungureanu, Televiziunea Favorit ROMANIA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: