Telenovela „Popa la Jakarta” îl ţine pe Vântu departe de puşcărie

 Cu fix 5 luni în urmă, Traian Băsescu hăhăia în timpul dezbaterii cu prostănacul, spunând întregii naţii adunate ciopor în faţa televizoarelor că „pe mulţi va popi Popa ăsta”, cu trimitere directă la Sorin Ovidiu Vântu.  Şi, cam ca toate promisiunile marinarului, promisiunea de a-l băga pe Vântu în puşcărie are toate şansele să rămână literă moartă, din moment ce numitul Nicolae Popa nici măcar n-a fost încă extrădat din Indonezia.

 Conform presei indoneziene, telenovela „Popa la Jakarta” a intrat acum în faza scrisorii trimise de Băsescu omologului său indonezian. După care, firesc, a urmat avizul pozitiv al şefului statului indonezian, dat în virtutea bunelor relaţii bla-bla, după care vor mai urma câteva luni de tărăgănare birocratică până ce Popa să pună din nou piciorul în România. Cu alte cuvinte, e foarte probabil ca, în momentul în care anchetatorii români îl vor avea pe mână pe Popa, să mai rămână cam doi ani până la alegerile parlamentare din 2012, alegeri pe care, obiectiv vorbind, nu ştiu cum le-ar mai putea câştiga PD-L.

 Concluzia firească e că, dacă procuratura şi justiţia din România nu vor măcina cazul „Popa la Jakarta” mult mai repede decât au făcut cu alte cazuri similare, procesul în care ar putea fi implicat şi Sorin Ovidiu Vântu se va ţine fix în perioada următoarelor alegeri parlamentare. Lucru care sugerează clar că Băsescu n-are nici cea mai mică întenţie să-l bage pe Vântu la puşcărie, ci doar să folosească „eternul” caz Gelsor ca pe un mijloc de presiune asupra trustului mediatic eolian, în perioada alegerilor.

 Poate că, văzând ce se întâmplă cu cazul Popa, alegătorii care l-au votat pe Băsescu pentru discursul anti-moguli îşi vor da seama cam câte parale face elanul justiţiar al marinarului…

Anunțuri

4 Responses to Telenovela „Popa la Jakarta” îl ţine pe Vântu departe de puşcărie

  1. mbarbu spune:

    Bravo ma nene, in fine cineva are sange sa-l traga de urechi pe Basescu pentru ca Vantu e inca liber. Zici ca jumatate din tara asta e cu Baselu si ailalta jumatate ia bani de la Vantu, nimeni nu vorbeste. Escrocu asta trebuia sa infunde puscaria din 1995.

  2. optimvs spune:

    Faptul ca Vantu e inca in liberate arata ca discursul anti-moguli al lui Basescu a fost doar praf in ochii prostilor.

  3. […] am scris de trei ori (în martie, mai şi  iulie) pe tema “stingerii” scandalului “Popa la Jakarta”, punctând de […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: