Băsescu şi anvelopa salarială, sau cum să regretăm engleza lui nea Nelu

 Spectacol grotesc cu ocazia declaraţiei de presă făcută de Traian Băsescu după consultările cu reprezentanţii FMI: şeful statului şi-a clătit gura vreme de aproape jumătate de oră cu expresia „anvelopa salarială”, în timp ce poza în salvator al naţiei şi îmblânzitor al neiertătorului Fond Monetar Internaţional. Ghinion însă, „enveloppe salariale” înseamnă, în traducere mot a mot din franceză, „plicul cu salariul”, iar în contextul discuţiilor cu FMI expresia semnifică pachetul salarial al unui angajat în sectorul bugetar şi, eventual, prin extensie, cuantumul total al sumelor alocate de stat pentru plata salariilor din sectorul bugetar.

 Vreme de ani de zile, intelectualii români au făcut miştouri fine de engleza căznită dar în linii mari corectă a lui Ion Iliescu, iar Dumnezeu nu bate cu parul: în locul fostului activist comunist care învăţase la bătrâneţe limba duşmanilor de moarte ai socialismului, ne-am procopsit cu un matroz incult, care nu le înţelege dar le potriveşte, şi căruia ciracii nici măcar nu întrăznesc să-i atragă atenţia când siluieşte limbile străine. Din păcate, manelistul mediu n-are cum să înţeleagă că România modernă a fost fondată de politicieni care erau, fără nici o excepţie, oameni de un înalt nivel intelectual, şi că lucrul ăsta nu este o coincidenţă, nici o curiozitate a istoriei, ci o condiţie sine qua non ca o ţară să fie bine guvernată. Iar „intelighenţii” care acceptă să-l proslăvească pe matroz doar ca să poată suge de la ugerele bugetului de stat vor trece nonşalant peste această mostră de primitivism, că doar nu franceza lui Băsescu le plăteşte sinecurile.

 În rest, cum era de aşteptat, s-a demonstrat că Băsescu le aruncase o nadă liberalilor, lăsând să se înţeleagă, „pe surse”, că va accepta creşterea TVA-ului şi a cotei unice, măsuri anti-economice care ne-ar fi dus rapid pe fundul prăpastiei. După care a ieşit la tembelizor, cu pieptul bombat, anunţând cum a convins el balaurul FMIst să accepte doar reducerea salariilor bugetarilor şi diminuarea pensiilor.

Reclame

2 Responses to Băsescu şi anvelopa salarială, sau cum să regretăm engleza lui nea Nelu

  1. mbarbu spune:

    Lasa ca si Iliescu era subiect de bancuri despre tu ti tu tu tu (doua ceaiuri la camera 222). Ai insa dreptate cu basescu, dupa atatia ani pe mare putea naibii vorbi niste limbi straine.

  2. optimvs spune:

    Am si spus ca engleza lui Iliescu era caznita (multi radeau de pronuntia lui, intr-adevar). Diferenta e ca un fost activist comunist cu scoala la Moscova a invatat engleza la batranete, in timp ce fostul rezident de la Anvers n-a fost in stare s-o invete nici la tinerete.

    De fapt, diferenta dintre Iliescu si basescu e ca Iliescu e un om pe care-l poti respecta, desi nu esti de acord cu el, in timp ce Basescu e un ins pe care nu-l poti respecta nici cand ii dai dreptate 100%.

    Sa nu uitam ca acolitii lui Iliescu din PSD au furat, dar el n-a pus mana, in vreme ce Basescu e tatal PD-L si la capitolul furaciuni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: