Electricitate gratis, sau povestea unui „perpetuum mobile” australian

 Electricitate gratis, cu o investitie de doar 5000 de dolari (australieni), fara un râu în fundul curţii? Sună a SF, dar, cu toate astea, doi inventatori australieni susţin că au realizat un prototip al unui generator de mici dimensiuni, capabil să producă 24 de kilowaţi pe zi. Aparatul arată suficient de plauzibil încât Sky News Australia să difuzeze un reportaj despre el.

 Din păcate, pentru cine mai stie putina fizică, e clar ca un dispozitiv capabil să ia puţin curent electric dintr-o baterie ca să producă mai mult curent ar purta numele de perpetuum mobile. Adică un dispozitiv a cărui imposibilitate este demonstrată de primele două legi ale termodinamicii. Lucru demonstrat, daca mai era nevoie, si de testarile independente la care a fost supus aparatul australienilor.

Anunțuri

4 Responses to Electricitate gratis, sau povestea unui „perpetuum mobile” australian

  1. optimvs spune:

    Oameni buni, si mie mi se pare normal ca indemnizatia de crestere a copilului sa ramana 85% din salariu, ca altfel incurajam natalitatea doar la tigancile care traiesc doar din facut puradei pe banda rulanta, dar hai sa nu facem spam cu asta.

  2. petru spune:

    de ce zici ca nu se poate ieu am 2 upc unu la comp de 350w si unu mai mic de 300w si am vazut la magazinu de unde l-am luat pe ultimu de 300w si unu la 2000w dae era mai scump 350 roni si sa nu crezi ca te opresti aici celulele solare de pe acoperisuri sa nu crezi ca dau curent alternativ de la acumulatori doar au si astea un convertizor celulele doar ancarca

  3. optimvs spune:

    Articolul este despre un presupus perpettum mobile, nu despre UPS-uri…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: