50.000 de oameni adunaţi în Piaţa Victoriei cer alungarea caracatiţei portocalii

 

 Măsurile anti-umane ale regimului Băsescu au reuşit ceea ce n-a mai reuşit nici un partid politic din 1996 încoace: să scoată lumea în stradă. Pentru prima oară în ultimii 14 ani, un miting a adunat zeci de mii de oameni (30.000 estimarea jandarmeriei, 60.000 estimarea organizatorilor) şi, chiar dacă protestatarii s-au comportat civilizat de data asta, e clar că pe Băsescu l-au trecut fiori reci pe şira spinării. Pentru că matrozul ştie foarte bine cum o să arate şi mai ales unde se va ţine primul miting de după ce oamenii vor primi salariile şi pensiile micşorate.

 Interesant este însă nu faptul că regimul Băsescu a pierdut definitiv strada, lucru firesc după adoptarea unor măsuri atât de impopulare, cât faptul că sindicatele care au organizat manifestaţia s-au prezentat cu proiecte de măsuri mult mai coerente decât impotentul guvern Boc.  Pe scurt, sindicaliştii au calculat că, în locul preconizatelor reduceri de salarii şi pensii, ar fi suficiente reduceri ale achiziţiilor publice.  Mai mult, liderii confederaţiilor sindicale au ridiculizat afirmaţiile ministrului finanţelor: Sebastian Vlădescu susţinuse, cu nici 24 de ore înaintea mitingului, că reducerea achiziţiilor publice ar băga economia în colaps, iar sindicaliştii i-au recomandat să dea un ochi pe www.e-licitatie.ro , să vadă ce filme de apartament ale caracatiţei pedeliste sug de la buget prin intermediul acestor achiziţii.

 Practic, mesajul dat de zecile de mii de sindicalişti din Piaţa Victoriei este simplu şi coerent: românii nu acceptă să strângă cureaua doar pentru ca mafia pedelistă să poată continua nestingherită căpuşarea bugetului de stat.  Şi, în acest moment, devine limpede faptul că ne îndreptăm spre o grevă generală şi alegeri anticipate.

 Explicaţia este simplă: întreaga raţiune de a fi a regimului Băsescu a fost căpuşarea bugetului de stat de către firmele clientelei politice. Metodele practicate de PSD în intervalul 2000-2004 au fost ridicate la rang de artă de camarila pedelistă, şi extinse până în cele mai obscure cotloane ale fiecărui judeţ. Nu există localitate cât de amărâtă, mergând până la nivel de comună, în care pedeliştii locali să nu se înfrupte din bugetul de stat, iar principalele canale prin care banii publici ajung în buzunarele portocaliilor sunt achiziţiile şi lucrările publice.

 În aceste condiţii, un moratoriu asupra achiziţiilor publice este aproape de neimaginat pentru regimul Băsescu, motiv pentru care se şi încearcă diminuarea pensiilor şi salariilor bugetarilor. Numai că matrozul pare să-şi fi pierdut complet simţul realităţii după victoria in extremis asupra prostănacului, pentru că altfel nu se explică eroarea comisă în momentul în care şi-a imaginat că le va putea băga mâna direct în buzunare pensionarilor şi bugetarilor doar pentru a-şi lăsa camarila să jefuiască  în continuare bugetul.

 Din păcate pentru Băsescu şi din fericire pentru România, trezirea din coşmarul portocaliu pare foarte aproape. Ameţiţi în campania electorală cu sloganuri anti-Iliescu, cu poveşti despre Revoluţie şi morţii Timişoarei spuse chiar de securistul numit de Elena Ceauşescu la reprezentanţa Navrom de la Anvers, românii încep să priceapă că scosul pamblicilor portocalii din pălărie nu ţine locul capacităţii de a guverna o ţară aflată în criză. Şi că, dacă nu vrem să ajungem ca Bulgaria la mijlocul anilor 90, în incapacitate de a plăti pensiile şi salariile, trebuie să-i spunem adio saltimbancului de la Cotroceni.

 P.S. Nu e nevoie de prea multă imaginaţie ca să-ţi dai seama că, dacă regimul PDL încearcă să meargă pe linia din ultimele două săptămâni, păţania de azi a lui Marcel Hoară s-ar putea repeta cu Băsescu peste câteva luni. Cu singura deosebire că, dacă se ajunge acolo, nici armata nu-l va putea scoate pe matroz din mâinile demonstranţilor, darmite câţiva poliţişti comunitari…

Reclame

10 Responses to 50.000 de oameni adunaţi în Piaţa Victoriei cer alungarea caracatiţei portocalii

 1. cenusarul spune:

  si pSD-istii au furat si au capusat, dar au facut si lucruri bune sa ramana in urma lor, sau, cum spunea Vanghelie, „si furatul are rostul lui”. „Berceanu manaca singur” tinde sa devina descrierea fenomenului in care Berceanu mananca solitar din cauza faptului ca restul romanilor a murit de foame…

 2. lorin spune:

  ar fi interesant de stiut ce bugete au: SRI, SIE,STS, SPP? de ce SRI si SIE tin secret numarul de angajati? ca sa nu-i lichideze „agenturili” pe toti??? sau din cauza ca, de exemplu, membri ai clanului „sportivilor” sunt pe statele SRI?

 3. vlad spune:

  SIE are mai multi angajati ca DIE, desi razboiul rece s-a terminat demult. Numai ca acum fiecare agent are masina, telefon, card, calatorii gratuite etc, in timp ce, acum 40 de ani, avea doar pastila cu cianura.

 4. vlad spune:

  politia politica a lui Basescu cheltuie anual bugetul unei tari medii.

 5. bella spune:

  daca nu sti sau nu vrei sa sti, mitingul de azi (20-25 mii) a avut in spate psdpnlpc + cele doua televiziuni de dezinformare! asta pt cultura ta generala!

 6. optimvs spune:

  Draga bella, faptul ca avansezi cifre sub estimarea oficiala a jandarmeriei (institutie aflata in subordinea directa a lui Blaga 😆 ) e destul de comic.

  Normal ca toate fortele care doresc (din diferite motive) caderea regimului Basescu au sustinut manifestarea de azi. Dar sa fim seriosi, nu Realitatea si Antena 1 au scos lumea in strada, ci masurile antieconomice si antiumane ale matrozului.

  Cat despre PSD si PNL, am vazut cu totii care e capacitatea lor de mobilizare in strada cu ocazia ultimelor alegeri, asa ca nici varianta asta nu prea tine.

 7. vlad spune:

  bella, cara mia, „sa stii” se scrie cu 2 de i.

 8. Ovidiu spune:

  oamneii adunati in piata victoriei sunt in mare parte pesedisti mascati care nu stiu cum sa mai faca ca sa puna mana pe putere

 9. optimvs spune:

  Eu zic ca nici nu te-ai uitat la imaginile de la minting, de poti spune o asemenea ineptie. Fiecare confederatie sindicala avea oamenii echipati cu sepci de alte culori, cu steaguri samd. A fost un miting destul de organizat, la care se vedea imediat cine din partea carui bloc sindical vine.

  PSD-ul n-a fost in stare sa scoata in strada mai mult de 1000 de insi cand prostanacul isi anunta „victoria”…

 10. pemata spune:

  Super tare .. articolul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: