Mihai Barbu – Philippe Salmon, revanşă câştigată prin hoţie

 Meciul de senzaţie pe care l-au oferit Philippe Salmon şi Mihai Barbu a fost stricat, previzibil de altfel, de hoţiile ridicole ale arbitrilor. În ciuda faptului că Salmon l-a pus la podea pe Barbu în runda a doua, că prima şi a treia repriză fuseseră destul de echilibrate, şi că francezul, mai scund şi mai uşor, ţinuse în permanenţă centrul ringului, avusese iniţiativa şi executase câteva lovituri extrem de spectaculoase,s-a decis că lupta are nevoie de un extra round. Care extra-round a fost dat românului Mihai Barbu, în ciuda faptului că tot francezul avusese iniţiativa, iar loviturile clare erau, în cel mai bun caz, împărţite.

 Personal n-am înţeles de ce, după incidentul de la finala piramidei de K-1 Max de la Budapesta, când a fost nevoie de intervenţia supervizorului K-1 Igor Iusko şi a lui Remy Bonjasky pentru ca arbitrii unguri, în cârdăşie cu Eduard Irimia, să nu-i fure victoria lui Salmon, francezul a acceptat să lupte în România.

 Penibilul arbitrajului a fost dublat de redicolul desăvârşit al comentatorilor ProTV . Sincer, nu recunosc vocile şi ProTV-ul nu se oboseşte să prezinte în scris numele comentatorilor, la începutul meciurilor, dar dacă este vorba de Tudor Mihăiţă, omul recidivează  cu atitudinea de suporter necondiţionat al luptătorilor români (după comentariul penibil de la meciul Lungu – Talarovic, când l-a făcut pe slovac „animal păros” ). Înţeleg că e omeneşte ca, fiind foarte implicat în fenomen, să simpatizezi cu luptătorii noştri, dar de aici şi până la atitudinea de suporter fanatic, care nu mai vede realitatea, ar trebui să fie cale lungă. Asta ca să nu mai vorbim că, după ce periaseră toată seara Respect Gym-ul, comentatorii l-au făcut de râsul lumii pe antrenorul Alin Panaite, povestind pe larg incidentul de la Budapesta, când acesta l-a luat pe Remy Bonjasky cu „cine eşti tu mă?”, cu ocazia scandalului de la sfârşitul meciului Salmon-Barbu.

3 Responses to Mihai Barbu – Philippe Salmon, revanşă câştigată prin hoţie

  1. Razvan spune:

    Ultimele trei articole vad ca sunt despre prestatia penibila a sportivilor romani la gala K1 … sa inteleg ca meciul Iftimoaie – Sefo l-ai sarit ? Sau meciul lui Catinas ?

  2. optimvs spune:

    Nu, la ala tocmai scriu acum 😀 .

  3. […] Niculae, jurnalist-terminator Mihai Barbu – Philippe Salmon, revanşă câştigată prin hoţieSandu Lungu, “victorie” penibilă cu americanul Jimmy AmbrizCătălin Zmărăndescu, nimicit de […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: